Pazar, Ocak 29

Farklı Yollar


Emre Çolak'ın kariyeri ilham verici mi hayal kırıklığı mı çözemiyorum...

Galatasaray altyapısından çıkıp, uzun süre boyunca kulübe iyi kötü hizmet vermiş oyuncu görmek biraz zor. 1987 jenerasyonundan çıkanlardan sonrasına bakarsak o boşluğu doldurmaya en yakın iki isim Emre Çolak ve Semih Kaya...

İlginçtir ikisi de Galatasaray'da hem çok uzun oynadı hem de çok az! Yazıyı yazarken kontrol ettim; Emre Çolak 181 maça çıkmış Galatasaray formasıyla. Biri bana bu rakamı söyleseydi inanmazdım. Semih'in daha çok maça çıktığına emindim ama ondan sadece 30 maç fazlaymış. Yani nereden baksan bir sezon...

Neyse sonuçta ikisi de bir Sabri Sarıoğlu olamadı! Semih Kaya bir ara yolunu Prag'a kırdı. Emre de Coruna'ya... Avrupa'nın birbirinden farklı iki şehrinde, yaşamı yumuşak, kültürü geniş ama futbolun zirvesine uzak iki ayrı noktada top oynadılar. Medeni cesaretleri takdir edilesiydi.

Fakat Emre daha sonra Suudi Arabistan'a gitti. Neydi bu? Önceki tercih bizim için ilham vericiydi. İşini yapmaya imkan bulabileceği, zirvede olmasa da tat alabileceğin bir yere gitmişti. En azından bizde yarattığı imaj buydu. 

Takımınla işler istediği gibi gitmese de, ayrılık vakti geldiğinde benzer bir yoldan devam edebilirdin. Nereden çıktı Suudi Arabistan?

Demek ki herkesin hayattan beklentileri farklı. Bireylerin tercihlerine not verecek değiliz elbette. Herkesin kendi hayatı, kendi doğruları, kendi zorunlulukları ve sorumlulukları var. Fakat ne kadar kayıtsız kalmaya çalışsak da bu iki tercihin arasında zıtlık olduğu da inkar edilemezdi.

Emre bu maceraların ardından Türkiye'ye döndü. Son iki sene içinde, dört farklı kulüpte oynadı. Yani onlara oynamak denirse... Bir tanesi de alt lig takımı Göztepe'ydi. Bu esnada akranı Semih Kaya, baktı olmuyor; zorlamadı ve futbolu bıraktı. Oysa Semih istese daha oynardı. O ışığı veriyordu. Biz Emre'nin artık savrulduğunu düşünürken, o bir kez daha İspanya'nın yolunu tuttu.

Tabi bu sefer 3.Lig... Emre artık Intercity Alicante oyuncusu. Şu anda küme düşme hattında olabilir ama dikkat edilmesi gereken bir kulüp.

2017'de kuruldu. Beş sezonda dört lig birden yükseldi. Bu sezon Kral Kupası'nda son 32'ye kaldı. Barcelona'ya 4-3 yenilerek elendikleri maç İspanya'da gündem oldu. 

Böyle bir proje kulüp, Emre Çolak gibi 31 yaşında olmasına rağmen uzun süredir pek topa dokunmayan bir oyuncuyu transfer ediyor. İyi mi yaptılar, kötü mü yaptılar ileride göreceğiz.

Fakat Emre için iyi oldu. Yeniden İspanya. Biraz daha güneyde, daha sıcak iklimde, daha yumuşak bir ligde... Belki keyifle top oynamaya başlar.

İşleri zor ama küme düşme hattından kurtulup bir de play-off yaparlarsa belki Deportivo La Coruna ile rakip bile olabilirler.

Aslında yazıyı da çok uzattık. Anlatmak istediğim her şey imza töreninde servis edilen fotoğrafta mevcut. Emre Çolak bir kulüple el sıkışır. Arkasında da "Different Way" yazan bir tablo asılıdır. 

Daha iyi özet olamazdı...

Hiç yorum yok: