Pazar, Ağustos 15

Boşver Abi Dalgana Bak

- Ligin ilk maçına mağlubiyetle başlamak sorun değil aslında. Ama ardından gelen iki maçın geçen sezon hiç yenemediğimiz Bursaspor ve Eskişehirspor maçları olması korkutucu.
- Sivasspor'u Sivas'ta yenemeyeli 2.5 sene oldu.

- Açıkçası maçtan önce galibiyet ümidim yoktu. Beklediğimden farklı bir görüntü yoktu. Hatta beklediğimden daha ısırgan bir Galatasaray izledik.

- Bütün bir yaz boyunca yerden yere vurulan Ayhan-Sarp-Barış üçlüsünden ikisi ilk 11 başladı ve ikisi de takımın iyilerindendi.

- Aslında takım iyidi. Kötü oynayan, kötü mücadele eden futbolcu yoktu. Geçen sene yenilgiye, kötü duruma isyan eden topçumuz yok diyorduk. Bu maçta pısırık bir takım izlemedik. Ama gerçek acıdır, Galatasaray takımının gücü bu. Sakatlar, eksikler, gelirse transferler bu takımın çehresini değiştirebilir. Ama Hakan Balta'dan Ali Turan'a, Emre Çolak'tan Servet Çetin'e; bu takım bu kadar, daha fazlasını beklemek hayalcilik olur. Yineleyelim; eksikler takıma girince değişik olabilir.

- Ali Turan Sabri'yi arattı diyenin eksik kaldığı bir nokta var. Ali Turan, Cihan Haspolatlı'yı bile arattı.

-Sezon başlayalı 3 maç oldu, hala sarı-kırmızı forma giymedik.

-Sezon başlayalı 3 maç oldu, hala ilk golü yiyen takım olmadık ama kazandığımız maç sayısı sadece; 1

- Takımın bu kadar gergin olması iyiye alamet değil. Emre'yi hırpalayan kaptan, rakip antrenörü kovalayan hoca, 6 aydır sakat olmasına rağmen kart gören stoper. Yine de güzel tarafı var, aksiyonlu bir sezon bizi bekliyor.

- Sivasspor'un ilk golünü atan Zita'yı beğendim. Hareketli bir arkadaş.

- Çok fazla "derin" cümleler yazmak istemiyorum. Madem herşey kötü, herşey canımızı sıkacak gibi, o zaman boşverip, eğlencesini yakalamak lazım. Bu takım müzeye bir kupa daha alsa veya almasa ne farkeder, aslolan Galatasaray ile geçen günlerdir.


- Ceyhun-Mehmet ikilisi bu sene çok iş yapabilir. Tabi Ceyhun sezonu burada noktalarsa.

4 yorum:

Hakan Özkan dedi ki...

Rijkaard'ın bu performanstan sonra Emre'yi bir daha sağ açık oynatmayacağına eminim.
Merakla sağ bek performansını beklediğim Ali benden sağ bek olmaz diye bas bas bağırdı. M.Yıldız 'la iki pozisyonda güreşebilmesi dışında hiçbir olumlu hareketi yok. İnanılmaz pas hataları var ve enteresan şekilde topta süremiyor!!
Hakan 1.5 yıldır kötü oynuyor, biz ısrarla Ergün'ü andıran soğukkanlılığı ve ilk yılındaki güzel futbolu yüzünden ha düzelir ha düzelir diye bekliyoruz ama artık yeter. Bugün sıfır "rakamla 0" kere atağa çıktı. Hiçbir pozisyonda beli dönmedi ve 2. gol onun basit pas hatasından geldi. Çağlar iyileştiği gibi hemen onu 11'e koyup, Hakan'ı 1,5 yıl beklediysek Çağlar'a da en az bir devre kredi tanımalıyız.
Son sözüm ise Servet'e... Hala kafası burda değil geçen sezon full ağladı "Rijkard beni sevmiyoo" diye, adam yabancı stoper almadı işte seni oynatıyor ulan daha ne bekliyosun oynasana işte yalandan dikilmesene orda!

http://hagininkosani.blogspot.com/

Burak Uğuş dedi ki...

ceyhunun maç sonu açıklamasına kimse yer vermedi sivas ın yerel kanalına tv 58 e aynen şu ifadeyi kullandı: " yerli ve yabancı hocaların farkını şimdi daha iyi görün galatasaraylı futbolcu arkadaşlarım da hocadan rahatsız ama sanırım tazminatı için tutuluyor olan galatasaraya oluyor. sen kimsinki kardeşim hayati hocamıza hareket çekiyorsun.neyse biz fer pleyden yana insanlarız bu seviyelere düşmeyiz. bu galibiyet tüm sivas halkına armağan olsun.onlara layık olacağız. "

metak dedi ki...

Ayhan-Sarp takımın iyilerinden oldugu anda zaten Galatasaray çok iyi bir takım olur, ama bu bir hayal ürünü tabi ki. Sadece deli danalar gibi koşarak Galatasaray ortasahasın da oynayamazsın. Aynısı barcelona içinde geçerli fener içinde. xavi-busquets-belezoğlu-topuz-cale-ernst vs. sadece bunu yaptığını düşünüyorsan bilemem tabi.

kutay dedi ki...

ayhan ve sarp kuurusuz futbolcular demiyorum, ellerinden geleni bu maçta yapmışlardır. bu futbolcular ne çok iyidir, ne de çok kötüdür.
bazen pis işleri yapacak futbolculara ihtiyac vardır, bu bazen ayhan olur bazen sarp olur, bazen barış olur, bazen gattuso olur, bazen giunti olur farketmez..
barışla da ayhanla'da şampiyon olduk, saidoola'da...
önemli olan iyi kurulan takımdır, takim iyi kurulursa bu futbolcular da işlerini yaparlar..