Cuma, Ağustos 27

Fenerbahçe 1-1 Paok

Emre çıkana kadar eğrisini doğrusuna getirir 2.yi de atarız diyordum ama olmadı işte bir türlü. Ve sonuçta olabilecek en kötü şey oldu, daha ağustos ayında avrupa kupalarından elendi takım.
***
Lugano-Edu tandemi oturduğundan bu yana birisinden birinin sakatlanması, hastalanması, öksürmesi hep krize neden oldu 4 yıldır. Zico, Aragones, Daum, Aykut Kocaman ellerinde ne varsa, klasik ikilinin yerine monte etmeye çalıştılar. Bu bazen Can oldu, bazen Yasin, bazen Önder, bazen Deniz, geçen sene Bekir, bu sene de İlhan Eker. Değil eksikliklerini gidermek yanlarına bile yaklaşamadılar performans olarak. Yönetim de ısrarla bu ikili ile rekabet edecek, koyduğun zaman sırıtmayacak hazır bir stoper alayım demedi. 6 sene boyunca "ben yetersizim" diye bas bas bağıran Önder joker eleman olarak kah sağda kah stoperde oynadı. O sıkıntı hala devam ediyor, Fenerbahçelilerin geneli kadar kötü bulmadığım Bilica güven vermeyen bir oyuncu. Sizi eksik bırakabilir, olmadık bir hata yapabilir, işte dün kendisinden en az 10cm kısa Vierinha'ya verdiği kafa topu gole mal oldu. Yani takıma stoper şart...
***
İlle de Niang demek 1 aya mal oldu Fenerbahçe'ye... Geçen sene de Poulsen için kasmıştık bu kadar. Poulsen'deki de ne kısmet, Liverpool'da oynayacak şimdi de. Sizin forvetleriniz yetersiz, en azından siz öyle düşünüyorsunuz, ama Şampiyonlar ligi elemesinden önce yapamıyorsunuz forvet transferini. Hazırlık kampında olmuyor oyuncunuz. Bunu kabullenmek mümkün değil. Niang da Dia da çok geç transfer edildi. Transferleri zamanında bitirmeyen yönetim bayağı kabahatli.
***
"Ben yetersizim 2" Selçuk takımın ne zaman gole ihtiyacı varsa oyuna giriyor, anlamış değilim. Selçuk oyuna girince, oyunun bütün kontrolü Paok'un eline geçti. Bu iki adam, Selçuk ve Cristian, defansif oyuncular, doğru mudur, doğrudur. Peki hücumdaki etkinliğin kaybolmasını, dikine oynayamadıkları için anlarım, ama defans güvenliği de artması gereken yerde daha çok azalıyor. Paok'a verilen bütün pozisyonlar hemen hemen son 15 dakikada. Bu ikili pres de yapmadığı için oyunun kontrolü tamamen rakibe geçti. Zaten golü o dakikada değil de iyi olunan dakikada yemek kötü oldu. Ama oyunculara da bir yere kadar kızabilirsiniz, hala Selçuk ve Cristian ile orta saha ikilisi kurmak hangi akla hizmettir anlamıyorum. Mehmet Topuz dünkü temposuyla orta sahada devam etmeliydi bence.
***
Yine de, onca şeye rağmen, ben bu takımdan ümidimi kesmiş değilim. Young Boys serisi gibi olmadı Paok maçları. 20 günde, bayağı bir aşama kaydetti Fenerbahçe. Bunlarla avunmak saçma da olsa, elimizdeki şey bu şu anda. Eylül ayından itibaren gerçek bir çıkış bekliyorum. Ancak bu dönemde de Kayseri deplasmanı, Beşiktaş ile içeride oynanacak maç, hep zor geçecektir. Kalan 4 günde bir stoper ya da orta saha transferi olacak sanırım. Bana göre ikisi de lazım, hatta Twente'den Stoch'u getirirken Cristian'ı memleketine yollayıp, takım arkadaşı Tiote'yi monte etmeliydik bu takıma. Bir ara Galatasaray'ın da gündemindeydi. Bilica-Lugano AŞ'nin dün yaptıkları zincirleme hata sonucunda stoperden yana seçim yapılacaktır.

Hiç yorum yok: