Salı, Ağustos 24

Trabzonspor 3-2 Fenerbahçe

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'si ile Daum'un Fenerbahçe'si arasında şimdilik çok fark yok aslında. Aykut Kocaman sadece biraz daha hızlı oynatmaya çalışıyor takımını. Yaptığı transferler de bu yönde. Issiar Dia'nın takıma katılacağını düşünürsek ki hakkında tek bildiğim şey hızlı olması, sağ çizgide topu her ayağına aldığı zaman arkasındaki Gökhan'ı arayan Mehmet Topuz'a göre o kanadın da sürat kazanabileceğini söyleyebiliriz.
***
İlk 15 dakika düşük bir tempo, pas hataları, hızlı çıkmak isteyen Trabzonspor ama son derece etkisiz Alanzinho ve Colman... Selçuk'un serbest vuruşunda vuramayacağı topa hiç yükselmemesi gereken diye yorum yapsam saçma olacak, çünkü anlık bir hareketti, ama şahane bir gol attı kendi kalesine Mehmet Topuz ve o dakikaya kadar pozisyon olmayan maçta geriye düştü Fenerbahçe. Ne oluyoruz derken Bilica ve Lugano'nun uyuduğu bir anda 2 oldu. O dakikaya kadar maçı izlemeyen biri televizyonunu 2-0 iken açsa, Trabzon'un dalga dalga geldiğini zanneder ama bence öyle bir görüntü yoktu. Fenerbahçe'nin 2-1'den sonra oyunun kontrolünü eline alacak kadar skoru koruyamaması ilk goldeki gibi şanssızlık değildi, topa yükselen üç tane Trabzonlu'dan kafayı vurmak Glowacki'ye nasip oldu. Golü atacağımız belliydi, sağ çaprazdan iki tane berbat vuruş yaptı Mehmet Topuz, biri gol oldu, 3-3 yapıp Trabzon'un bütün guardını düşürebilmek varken soyunma odasına mağlup girdi takım.
***
İkinci yarıda çapsız Cristian'ın yerine Alex'in gireceğini düşünüyordum, bu kozunu 75'e kadar sakladı Aykut hoca. Trabzonspor daha devrenin ilk 10 dakikasında farkı 2'ye hatta 3'e çıkarabilecek net pozisyonları buldu. 60'tan sonra halısaha maçına döndü oyun bence. İki takım da çok yoruldu, mesela Şenol Güneş Emre'ye çalışma rolü verdiği Barış'ı daha önce oyuna alsaydı, takımının direncini artırabilirdi.
***
Fenerbahçe'de eksiklikler var, ve hepsi de yönetimin hatalı geç transfer alışkanlığı yüzünden. Bu lig artık transferin son haftasında Lugano, Edu, Kezman ve Deivid'i transfer edip sezon sonunda şampiyon olabileceğiniz bir lig değil. Özer 90 dakika sahada kalmamalıydı, Fenerbahçe forması giymesinin tek sebebi taşıdığı Brezilya pasaportu olan Cristian Baroni ilk 18'de olması bile soru işareti olan bir oyuncu bence bu formuyla. Stoch'un ilk 11'de başlamaması ise Aykut hocanın farklı birşeyler düşündüğünü göstermesi açısından hoşuma gitse de, takımın en iyi oyuncusunu en zor deplasmanda kesme riskini bu kritik dönemeçte almasa daha iyi olurdu. Yine keşke Alex'i 60'ta alsaydı diye düşünmüyor değilim. Geleim Niang'a... Bence basında yazıldığı gibi Fenerbahçe'nin tam aradığı forvet değil. Kezman ve Guiza ile kıyas bile etmiyorum, ama biz Fenerbahçeliler o kadar zor zamanlar geçirdik ki bu iki basiretsiz yüzünden, Niang bize Drogba geliyor, buna aldanmamak lazım. Ayrıca Semih'le birlikte oynarsa daha iyi oynar gibime de geliyor. Bütün bunlar, hızlı oyuncular, bu sene herhangi bir transfer yapılmayarak Brezilya ekonomisine verilmeyen katkı, kasasına milyon eurolar koyduğumuz bir Brezilya kulübünün olmaması bana Fenerbahçe'de bir devrin sonu gibi geliyor.
***
Devamında Alexsiz kalacak bile olsak böyle bir kabuk değişikliğine ihtiyacı var bu takımın. Bu devrimi yapacak basirette bence Aykut Kocaman. Eğer aynı anda şampiyon da olabilirsek ne ala, onunla birlikte yola devam ederiz. Yok olamazsak, çalıştırdığı kulübün başkanıyla iki yıl çalışmanın tek şartı, ilk yıl bu takımı şampiyon yapmak, yine en başa döneriz bu gerçekleşmezse.
***
Paok maçında Fenerbahçe bence favori. İlk maçta olmayan ve takımın performansını direkt etkileyecek üç banko isim, Bilica (Bilica diyoruz ama bugün de gene bol bol saçmaladı, sezon başında bileti kesilip yerine adam gibi bir stoper almalıydık) takımı ilk maçtaki kısır döngüden kurtaracak olan Emre ve bugün de gerisindeki oyuncuların temposu düşene kadar harika işler yapan Stoch perşembe günü sahada olacak, az şey değil. Aykut Kocaman'a güvendiğim için, kredisinin artmasını istediğim için, Paok'u geçmemizi herşeyden çok istiyorum, umarım bu takım bunu başarır.

1 yorum:

Futbo.Net dedi ki...

Galiptir bu yolda mağlup.. Trabzonspor-Fenerbahçe maç analizi, yorumlar.. http://www.futbo.net/blog.asp?id=163