Pazartesi, Ekim 15

Samet Efsanesi



Samet Güzel, çok sevilen bir figür olmasa da, her taraftarın yapmak istediği şeyi yapmış, yaşamış biri. Türk erkekleri arasında idol olarak görülecek bir kişi olabilir. Acun'dan sonra tabi. Tuttuğunuz takımın tercümanlığını yapıyorsunuz. İdmanlar, maçlar, soyunma odaları, takım otobüsleri, yedek kulübesi, yabancı futbolcular, kamplar, futbolcularla arkadaşlıklar... Rüya gibi. Üzerine bir de para kazanıyorsunuz.

Hal böyle olunca, zaman içinde özellikle bizim orada (Kadıköy) Samet hakkında, bu işe nasıl girdiğine dair efsaneler türemişti. Mesela bir efsaneye göre; yurtdışında Portekizce öğrenen Samet, Fenerbahçe'deki Brezilyalı nüfusunun arttığını görünce belki FB TV'de bir iş çıkar diye, kanala gidip CV'sini bırakıyor. Kanaldaki yetkililer, "biz seni ararız" diyor. Kanaldan umutsuz ayrılan Samet'e daha sonra bir telefon geliyor ve tercümanlık yapıp yapamayacağı soruluyor. O da kabul ediyor. Bu hikayeye inanan pek çıkmamıştı.

Diğer hikaye ise daha ilginçti. Alex bir gün bir imza töreni düzenler. Fenerbahçeli hayranları, ellerindeki formaları ona verir. Yoğun ilgi karşısında başını kaşıyacak vakti olmayan Alex, her formayı imzalamaya çalışır. Tam o anda, farklı bir forma uzatılır kendisine. Alex'in Cruzerio formasıdır bu. Alex, formayı uzatan çocuğa bakar ve onunla konuşmaya başlar. O genç Samet'tir. Brezilya'da geçirdiği günlerde hayran olduğu Alex'in Cruzerio formasıyla gelmiştir imza gününe. O günden sonra da ikili yakınlaşır ve Samet, Alex'in tercümanı olur.

Bu hikaye daha inandırıcı ve güzeldi. Fakat sonra, Alex bir basın toplantısı düzenledi. Fenerbahçe'de son yıllarda olan bitenleri açığa vururken öyle bir cümle kullandı ki, biz yine bir konuda bilinmezliğe düştük.

Alex, "Ben onu Fenerbahçe formasını imzalatmak isteyen bir çocuk olarak tanıdım ve sonuçta bugünlere geldi" dedi. Böyle olunca işler karıştı. Madem Samet, Fenerbahçe forması imzalattı o zaman Samet'in diğerlerinden farkı neydi? Samet'i Fenerbahçe'de herkesi kıskandıran konumuna getiren olayı neydi? Yine bir bilinmezlik ortaya çıktı, yine değişik efsaneler türeyecek.

Edit: Yiğit düzelttirdi, hikayede geçen Cruzerio değil Coritiba formasıymış

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hıncal Uluç gibi olacak ama , kaç senedir bu hikayeyi kimse merak edip yazmadı ya. Eski roportajlarında falan var mıdır acaba.

edit: aha da varmış...1. hikaye doğruymuş...Ama nedense ben "forma imzalatmak isteyen çocuk" hikayesine inanmak istiyorum.

http://www.sibelinsahasi.com/?&Bid=253836&/Samet-G%C3%BCzel-R%C3%B6portaj%C4%B1

Adsız dedi ki...

samet fener formasını brezilya'da imzalattırıyor alex'e amk. daha türkiye'ye gelmeden tanıyor yani adamı. benim duyumlarım o yönde.

17

Adsız dedi ki...

eğer türkiye'de imzalattıysa...

"Madem Samet, Fenerbahçe forması imzalattı o zaman Samet'in diğerlerinden farkı neydi? Samet'i Fenerbahçe'de herkesi kıskandıran konumuna getiren olayı neydi?"

Portekizce biliyor olması olabilir mi? Alex'e Türkiye'de forma imzalatan kaç kişi Portekizce biliyor?

17

kutay dedi ki...

ulan alex mal mı "a portekizce biliyorsun, ne kadar enteresan iyi gel tercumanım ol o zaman" mı diyecek..

brezilya'da fenerbahçe forması imzalatması güzel hikaye olabilir ama şaşırtıcı olmzdı.. hakan şükür inter'de oynarken inter forması imzalatılmaz mı?