Pazar, Ekim 21

Ayağa Kalk ve Savaş


Her şey çok kötü ve sıkıcı giderken, biraz nefes almak için, biraz kafayı boşaltmak için İzmir'e gitmiştik ayın başında. Tabi, Galatasaray-Fenerbahçe maçının olması da büyük bir etkendi. Ama yolda olmak, kimsenin tanımadığı başka bir kentte olmak daha güzeldi. Yoksa Galatasaray-Fenerbahçe, bir sezonda 78 kere karşılaşıyor.

İşte o İzmir günü, sabah Karşıyaka'da bir kahvaltı ile başladı. Vapura bindik, boyoz yedik, askerde çarşı iznine çıkanlar gibi internet cafeye girdik, Fuar'ın banklarında uyuduk. Çünkü çok vaktimiz vardı. O kadar çok vaktimiz vardı ki, neredeyse 24 saat. Kimseye kolay kolay nasip olmaz bu kadar boş vakit.

İşte bu vakit bolluğu nedeniyle Alsancak'tan Halkapınar'a yürümeyi tercih ettik. Bilmediğimiz sokaklarda, bilmediğimiz şehirde. Zaman geçer... İşte tam o yürüyüş esnasında karşımıza Alsancak Stadı çıktı.

İstanbul'dan İzmir'in İnönü'sü gibi gözüken tarih kokan stad, hafta içi boş bir şekilde bizi karşılıyordu. Duvarlarında, İzmir takımlarıyla ilgili sloganlar. Bu kısmı gayet İstanbul'a benzer. Stadın kapıları, kaldırıma çok yakındı. İçeriye ufaktan göz atalım istedim, turnikeyle karşılaştım. Turnikeyi çevirdim, döndü; kilitli değildi. Bir dakikadan daha kısa bir süre içinde efsane stadyumun içindeydim. Çimlerinde. Fileleri olmayan kale direkleri, taraftarı olmayan tribünleri. Sanki idman sahası gibi. Bir tane gençten çocuk top sektiriyor sadece. Sanki, futbol ve taraftarlar bu stadı terk etmiş gibi. Ve futbolla ilgili sadece karşı kale arkasındaki bir pankart karşılıyor bizi; AYAĞA KALK VE SAVAŞ

Tam da ihtiyaç duyduğumuz cümle, tam da zamanında. O İzmir yolculuğunun amacı da buydu ve Alsancak Stadı'nda bu pankart bizi karşılıyor. İstesen denk getiremezsin.

Pankart Altaylıların. Zaten stad onların. Bir anda 2.Lig'e düşen Altay'ın. Ayağa kalkmasını bekliyor herkes. Aslında bu tarz cümleler tam Sakaryasporluk. Mücadele, savaş, direniş, kent, umut, hatta umut kelimesinin İspanyolcası Esperanza... Sakarya tribünlerinde çok fazla yeri olan kelimeler (oraya da gittik). Kendine has bir dil oluşturan tribün Sakaryaspor.... Sakaryaspor Dili ve Edebiyatı diye bir gerçek var.

Sonuç olarak, Ayağa Kalk ve Savaş... Hayata futbolan tutunan adamlara da böyle pankartlar lazım.



Hiç yorum yok: