Pazartesi, Ekim 22

Sakaryaspor Dili ve Edebiyatı


Dün Alsancak Stadı'nda gördüğüm pankartı yazmıştım ve o pankartın (AYAĞA KALK VE SAVAŞ) aslında Sakaryaspor tarzına çok uygun olduğunuz yazmıştım. 24 saat geçmeden doğruluğum kanıtlandı.

Geçen sene 1.Lig'den 2.Lig'e düşen, geleceğe dair hiçbir ışık vermeyen Sakaryaspor'da geçen hafta sonu teknik direktör Murat Bölükbaşı istifa etmişti. Yeni hocası Onat Çetin ile ilk maçlarına Güngörenspor karşısında çıktılar. Maçı 2-1 kazandılar ve 280 gün sonra ilk defa bir maçtan 3 puanla ayrıldılar.

Ondan sonra bu fotoğraf paylaşılmaya başlandı sanal alemde. Maçtan önce taktik tahtasına, "Bugünden başlayarak, ölmek var düşmek" yazıyordu. Futbolcular bu gazla çıkıyor sahaya ve kazanıyorlar. Yaş ortalaması 23'ten fazla olmayan, hocasız takım.

Onat Çetin'in maç sonu açıklamaları da Sakaryaspor'un bu edebiyatına uygun:

'Bir takım şeyleri yitirdik, bunun farkındayım. Ama kurtuluş bu şehrin çocuklarında. Bu şehir, küllerinden kendini yaratan bir şehir. Bu şehrin çocukları da bugün buna layık oldular. Yokluktan, sıkıntılardan kurtulup neler yapabileceklerini gösterdiler''

Şehir, kurtuluş, çocuklar, küller, yokluk, sıkıntı... Gerçekten çok seviyorum bu kentin takımını ve direnişini. Bize de gaz oluyor.

3 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Bir ara gitsek mi yine? :)

kutay dedi ki...

ayarlarız..)

Adsız dedi ki...

ibne federasyon orospu çocuğu sakarya diye tezahürat söylendi yıllarca 18 mart arena tribünlerinde... sakaryaspor'a dilenen adamla arama mesafe koyarım :(

17.