Cumartesi, Kasım 2

Zıplayan Topçu



Futbolla ilgili hemen hemen her şeyi çözdüm de (oha), tribüne oynayan topçu sevilir mi sevilmez mi çözemiyorum bir türlü.

Napoli'nin Kolombiyalı oyuncusu Zuniga, bizdeki bazı futbolcular gibi... Oynadığı oyundan bağımsız olarak tribünle ilişkisini iyi tutuyor. Bunun da baş nedeni, bizdeki "zıplamayan Fenerli" tarzı "zıplamayan Juventuslu" tezahüratına sürekli eşlik etmesi.

Forma tanıtımında, soyunma odasına giderken ve değişik yerlerde bunu yapmış. Ama asıl efsanesi maç oynanırken yapmış. Bizim Mustafa yolladı, yoksa haberimiz olmayacaktı. Maç da Galatasaray maçı üstelik. Böyle topçu sevilir mi yoksa "önce topunu mu oyna" denir bilemedim.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

belki adamın tiki vardır. lisede böyle bir hocamız vardı , ne zaman biri "beyler sessiz şşş" desek "bırakın konuşsun" derdi. İstemsiz bir şekilde. Bu da "zıpla zıpla" yı duyunca istemsiz zıplıyor olabilir.

ya da kültürel bir anlamı da olabilir. biz de istiklal marşını okuduğun zaman , kolluk kuvveti işi gücü bırakıp hazırola geçer , ya da türk bayrağı gerdiğin zaman geçemez kimse