Çarşamba, Kasım 13

Çalgı Çengi



İşler Güçler gayet güzel bir diziydi. Bu güzel dizinin çıkışına sebep olan yapım Çalgı Çengi'ydi. Hal böyle olunca filmi izlemek için heveslendim. Oysa İşler Güçler' izlemeden önce filmle ilgili en ufak bir isteğim yoktu. Keşke öyle devam etseymiş.

Behzat Ç. ile başlayan Ankara güzellemeleri iki Ankara ağzı yapan adam görünce tavan yapıyor artık. Çalgı Çengi de böyle. "Angara, bebe, la" diyen adam görünce "işte adam gibi film, ne kadar has dizi" falan deniyor. Çalgı Çengi tam bir Ankara filmi. Ankara gibi komik değil. Ankara gibi sıkıcı.  Ankara gibi bir şey vaat etmiyor. Sadece konuşuyorlar, koşturuyorlar. Üzgünüm ama dilenmek yersizmiş.

Oysa oyuncu kadrosu da, arka taraftaki isimler de çok iyiydi. Cem Yılmaz bile işin içindeydi, hatta galada "ilk filmimiz Herşey Çok Güzel Olacak'tan tatlar var" demişti. Keşke demeseydi. Filmde emeği geçenler isimleri düşünüyorum, öte yanda hiç sevmediğim Şafak Sezer, Şahan Gökbakar gibi adamları düşünüyorum; vallahi ikinci grup daha zevkli, eğlenceli işler yapıyorlar. 

Bizim liseden bir arkadaş vardı, komik muhabbeti vardı ama bazıları en ufak cümlesine bile gülerdi. Bizim arkadaş da şaşırıp "Bunlara evde espri yapmıyorlar herhalde" derdi. Bu film beğenenleri görünce aklıma bu söz geldi. İnsan komedi filmi izlerken uyur mu, filmi beraber izlediğimiz Uğur Ozan uyudu mesela, adama da hak verdim. Ben de gidiyordum arada, son anda tutundum. Neyse, İşler Güçler güzel ama...


1 yorum:

Adsız dedi ki...

her sene başka il fetişizmi

geçen sene ankara
2-3 sene önce trabzon , kolbastılar falan

ya la! diye konuşmalar falan

3-4 ay önce "star boykot! pis doğuş" diyenler bugün "ben de özledim , gönderme yaptılar gördün mü ,müthiş adamlar" diye paylaşıyorlar. Bu tipler bi de acun izliyor . sorsan "star cem uzanın" derler hala.

geç izlemişin başkan , belki de iyi etmişin. ben ilk çıktığında izlemiştim o zaman "underrated" diyordum , sonra birden patladı işte bu duruma geldi. Herşeyde yaptığımız gibi mafettik onu da.

Allah'tan h.ç.g.o dokunamıyorlar "cem yılmaz güldürmüyoo yaaa" diye anlamadılar daha o filmi. belki mazhar alanson ölünce falan kıymete biner. töbe töbe ölmüş adama.

en sonunda haram ile helal'i anlayacaklar ama..ah bu overratedçılar ah