Cumartesi, Eylül 23

La Vache



90 dakikalık muhteşem film. Yol filmi ise en iyilerinde, komedi ise en keyiflilerinden... Fransız sinemasının son dönemdeki en sıcak işlerinde. Cezayirli Fatah'ın ineği ile beraber köyünde Paris'e gidişini ve yolda yaşadıklarını izliyoruz. La Vache; inek demek. Filmin adı ve konusunu anlamak için ilk adım. 

Başrolde olmasa da filmin önemli rollerinden birinde; oyunculuğunu beğendiğimiz ama Melissa Theuriau ile nasıl evlendiğini anlamadığımız Jamel Debbouze var. Oldukça renkli yine. Ama tabi ki filmin yıldızı ve başrolü Fatsah Bouyahmed; şahane iş çıkarıyor. Müzikler de güzel ve onun da altında Ibrahim Maalouf imzası var. Filmin her anı büyük bir keyif ama bir Galatasaraylı olarak tabi ki katıla katıla güldüğümüz ve duygulandığımız yer çok netti.



Hakkında daha çok yazmak isterdim. Her karakter muazzam. Fatah'ın küçük kızları, okuldaki dersleri, köylüler, yolda karşılaşılan her karakter... İzleyip de keyif almayan birinin çıkacağını sanmıyorum. IMDB puanı 6.8 ama bence kesinlikle 7 barajını geçmeliydi.

Hiç yorum yok: