Pazartesi, Eylül 25

Proof


Proof, hem konusu hem de oyuncu kadrosunu düşününce beklentilerin altında kaldı. Ama yine de fena film değil. Kaybedilen puanları son kısımdan kaynaklanıyor. Her şey çok iyi ve çok derin giderken, salça bir sonla kotarmaya çalışmışlar.  

Açıkçası, filmin en tecrübeli ve dikkat çekici ismi Anthony Hopkins, en vasat performanslarından birini ortaya koymuş. Gwyneth Paltrow ise şahane... Canlandırdığı Catherine karakteri, gönlümü kazandı. Hafif ruh hastası, net tepkileri olan, her şeyden uzaklaşmaktan çekinmeyen, sevdikleri için (babası) fedakarlık yapabilen, hafif korkak, hafif güçlü muhteşem bir karakter.

Film matematik alt metni üzerinden ilerlese de Steve Nash gibi bir karakter veya A Beautiful Mind gibi bir film beklenmesine gerek yok. Ki bence bu tarz daha iyi olacaktı. Matematik sadece filmin bir kısmı, lokomotifi değildi. Kafa karıştıran teorilerle beynimiz bulanmıyordu. Fakat keşke yine de sonları daha iyi bağlayabilselerdi. Filmin büyün büyüsü orada kaçtı. Puanlar çok düştü. Yine de Gwyneth...

Hiç yorum yok: