Pazartesi, Kasım 19

Uluslar Ligi


Uluslar Ligi bu hafta sona erdi. Yeni organizasyondan kimse memnun kalmadı. En azından Türkiye'deki yankıları olumsuz. Milli takımımız kötü olunca, grupta son maç öncesi iddiasız kalınca ve en sonunda küme de düşünce buradaki insanların sevmemesi normaldi. Bizim buralarda bu işler böyledir. Zaten milli takım çok takip edilen bir oluşum olmaktan çıktı. Haliyle Uluslar Ligi de geçer not alamadı. Kimse sevmedi, ben hariç!

Avrupa'daki yankılarını tam anlamıyla bilmiyorum. Klopp sevmemiş mesela. Kulüp teknik direktörleri ne kadar çok milli maç olursa o kadar hoşnutsuz kalırlar. Gayet de normal. Kendi açılarından haklılar. Fakat genel anlamda saçma sapan hazırlık maçları olacağına, denk kuvvetlerin kendi arasında karşılaşması, üstelik bu maçların sonucunda bir ödül kazanma ihtimalinin bulunması gayet güzel. Gerçi Avrupa Şampiyonası finallerine kıtanın yarısının gitmesini tasvip etmiyorum. Orası daha elit bir yer olmalı.

UEFA'nın yeni organizasyonunu iyi tanıtamadığını düşünüyorum. Bu onların hatası. Ben kendi açımdan her milli maç arasında İtalya -Portekiz, Hollanda - Almanya gibi maçların oynanmasından memnunum. Henüz izlememiş olsam da Moldova ile San Marino gibi takımların birbirleriyle karşılaşmaları da ilginç. Lüksemburg tarihi boyunca hangi grupta 9 puan almış, ne zaman böyle bir heyecan yaşamıştır ki? Bunlar güzel şeyler.

Düşme - çıkma olması da ilgi çekici. Türkiye'nin bir alt lige düşmesi ülke çapında yine "fiyasko" ile yorumlansa da dünyanın sonu değildi. Zira bir alt gruba düşen takım, daha düşük seviye takımlarla mücadele edip şansını yükseltebilir. İnsanların da sonuca fazla odaklandığı için bazı durumları kaçırdıklarını düşünüyorum. Bizler için itibar, deneyimden daha önemli. Tabi yine de bunları dört sene sonra göreceğiz.

Öte yandan takvim konusunda bazı şüphelere katılabilirim. Ligler hızını almışken bir anda milli maç arasına girmek çok da sağlıklı değil. Üstelik her ay aynısı oluyor. UEFA'nın yeni organizasyonlar kurgulamak yerine bu soruna dair bir çalışma yapması daha uygun olur. Yine de ben Uluslar Ligi'ni sevdim. Artık Avrupa Şampiyonası elemeleri başlayabilir.

Hiç yorum yok: