Salı, Mayıs 10

Başlıyoruz


Sezon başından beri, özellikle de aralık ayı içinde aldığımız gazla, bu günü bekliyorduk. Son haftalarda yaşananlar bünyede sıkıntı yaratsa da, sıfırdan başlanan bir maraton var önümüzde. Geride kalan herşey gerçekten geride kalmalı ve önümüzdeki ay -mümkünse ezeli rakibimizle- final oynamalıyız.

Son hafta oynanan olağanüstü maçı izlemedim. Olağanüstü olduğunu da forumlarda okudum. Antalya'nın her attığı girmiş, hatta şakayla karşık potaya atmadıkları bile girmiş. Uzun süre ilk 2'de götürdüğümüz ligi 3.sırada noktaladık. Bu ilk başta avantaj gibi gözükse de aslında bir sonraki tur için baş ağrısı olabilir.

Edirne Olin'e karşı 1-0 geriden başlamak yerine Beşiktaş'a karşı 1-0 önde başlamak, bu tur için önemli bir avantaj olarak gözüküyor. Fakat daha sonrasındaki olası Banvit eşleşmesinde Banvit'e saha avantajını vermek kötü oldu. Oradan Karşıyaka gelse çok eğlenceli ve çekişmeli bir seri izleriz. Hem de seride saha avantajı bizde olur.

Euroleague ön elemelerine katılacak takım nasıl belirleniyor tam bilmiyorum. Bazısı play-off sıralaması diyor, bir kısım ise lig sıralaması. Eğer baz alınan lig sıralaması ise tarihi bir fırsatı kaçırdığımızı düşünüyorum.

Keşke Antalya maçını kazansaydık ve hem insanların diline özne olmasaydık, hem de Edirne'nin karşısına çıksaydık. Edirne'nin yeni Banvit olma çalışmalarını Galatasaray üzerinden kurgulaması da şaşırtıcı olmasa da ilginç bir tesadüf. Turun diğer eşleşmelerinde bu iki takımın birbirine rakip olmasına da ilahi adalet diyebiliriz.

Beşiktaş'ın zor bir takım olduğunu biliyoruz ama hem saha avantajı hem de 1-0 bizi çok üstün kılıyor. Buradan turu vereceğimizi sanmıyorum. Hatta Akatlar'da turu bitirebiliriz. Fakat moral olarak bakarsak, rakibimiz bizden daha sorunsuz, daha kaygısız. 3 hafta içinde çok karıştık. Çok fazla branş ve şube barındırmanın sıkıntısı; kızların kaybettiği final erkek takımını da etkiledi.

Efes Pilsen - Karşıyaka eşleşmesi de çok çekişmeli olacak. Karşıyaka'nın turu geçmesi kimseyi şaşıtmaz.

Yarın play-off başlıyor, perşembe ise Galatasaray'ın maratonu. Hatanın geri dönüşü yok. İyi oynanan birkaç maç 2011'i "unutulmaz sene" olarak tarihe yazdırır.

1 yorum:

Utku NALBANT dedi ki...

euroleague elemesi lig sıralamsına göre değil play off'daki duruma göre belli oluyor, finale kalan takımlardan biri eğer efes veya fb değilse o oynayacak eğer finalde efes fb oynarsa( ki eşleşme ağacını bilmiyorum olmayabilirde) yarı final oynayan takımlardan biri seçilecek.