Salı, Mayıs 10

Şef Carlos


"Roberto Carlos'la güzel bir anım var. Almanya'da hazırlık kampındaydık. Bir gün maç yemeğinde salata alıyordum. O da yanımdaydı ve benim salataya maç günü koymamam gereken şeyler koyduğumu gördü. Beni uyardı ve kendisi bana salata yaptı (gülüyor). Daha 16 yaşımda olduğum için, maç günü ne yememem gerektiğini çok iyi bilmiyordum. Bir de Carlos Fenerbahçe'den ayrılırken verdiği bir röportajda benim hakkımda müthiş bir açıklama yapmıştı. Ben de gazetelerden okumuş ve çok mutlu olmuştum. Fenerbahçe'de sol bek mevkiinde Andre Santos ve Vederson varken, "Genç Onur'a daha çok güveniyorum" demesi beni çok onurlandırmıştı."

Onur Karakabak Tam Saha Dergisi Nisan 2011

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiye'de futbolun önemli sorunlarından birisi aslında gençlerin şans bulamama, gençlere sabredilmeme olayı. Tabi Rijkaard'ı, Schuster'i ve gençlere şans veren bir kaç teknik hocayı parantez dışına almak lazım.

En basitinden örnek, şu sıralardaki Galatasaray.

Aslında şu sıralar demek bile doğru değil, ikinci yarının başından beri Galatasaray'ın ligde hiç bir hedefi yok gibi bir şeydi fakat ona rağmen neredeyse hiç bir genç forma şansı bulamadı. Son haftalara girdik, artık matematiksel olarak da hiç bir iddiası yok takımın, ona rağmen hala Sarp, hala Servet, hala Kazım, Gökhan, Hakan Balta, bla bla..

Bir çok kimsenin aksine, B. Ünder'in Galatasaray'a çok rahat bir zamanda geldiğini düşünüyorum. Tek yapması gereken, gençlerden bir kaç ismi önümüzdeki sezon adına kazandırmaktı, fakat yapmadı. Yapamadı değil. Ki, önümüzde 2000 yılının Galatasaray'ı örneği olmasına, Bülent Ünder'in de o dönemi en iyi bilenlerden olmasına rağmen bu seçimler, şaşırtıyor.

http://jaimelesport.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Hangi radyoda duydum bilmiyorum ama B.Önder Hoca gençleri istemiş fakat u-bilmemkaç hocası "şampiyon takımı bozamam" gerekçesiyle vermemiş.

Adsız dedi ki...

O da başka bir başlık, başka bir konu.

Mademki A2 takımdan oyuncu almasına izin verilmiyor, şampiyonluk yarışına emek verdi çocuklar diyor, o halde neden hem A2 takımdan oyuncu alıyor kadroya, hem de yedekte oturtuyor maç boyunca? Bir başka sorun da burada.

Adsız dedi ki...

Demirören'in zamanında "paf takımla çıkarız" muhabbetinde konuşulmuştu , öyle zırt dedin mi çıkaramıyomuşun gençleri. Sözleşme falan gerekmez mi ki?

Küçük Carlos demişken Mahmut Hanefi'yi Lig Tv'de gördüm Tuncay Ropörtajında üzüldüm. Yancı tipler gibiydi.