Salı, Mayıs 8

Şeytanın Avukatlığı



Emre'yi savunmak hep bana kalıyor sanki ama olsun. Maksat iki yüzlü zihniyetleri ve düşünceleri öne çıkarmak.

Pozisyonu tersten alalım. Şu hareketi Emre, Zokora'ya yapsa ne derdin? Emre'nin Cangele'ye yaptığı boğaz kesme hareketini 3 sene tartıştın, Zokora'nın yaptığını görmezden geldin hatta intikam dedin. Övgü dolu cümlelerle süsledin..

Zokora'nın bu hareketi için "Cezayı vermeyezsen kendi keser" dedin. Delikanlı adam dedin. Aynı Zokora, Kadıköy'deki maçta Emre ile el ense olduğunu unuttun. Zokora'nın dolduruşa geldiğini görmezden geliyorsun ama Emre'nin pir golden sonra basın tribününe yaptığı hareketi 5 sene tartıştın.

Kadıköy'deki maçta Emre'nin dudak okumalarını anında çözdün, ırkçılık hakkında cümleler, paragraflar yazdın ama yerde yatan Halil'den özür dileyen, saçını okşayan Emre'ye gereksiz yere atar yapıp ortam geren, rakibi sinirlendiren Zokora'yı yine görmedin. Tartışmalı pozisyonda hakemin yanına giden üçüncü Emre olsa, 4 haftadır konusuyorduk..

Şu hareketi Cantona yapsa neler yazardınız dedin, şu hareketi Emre yapsa ne yazacağını sen bile düşünemiyorsun.

Sözüm Emre'den ölümüne nefret edenlere değil. Emre'yi özellikle Galatasaraylılar hiç sevmeyebilir, bunun için 1000 tane nedenleri var. Ve Emre'ye atılan her tekme onları rahatlatabilir. Yine de içi dışı birdir o kesimin. Sevimiyorum der, her zaman der, her yerde der. Nefret ediyorum der, her zaman der, her yerde der. Ben de Emre'yi sevmiyorum. Emre'yi 2001'de yaptıklarından beri sevmiyorum.. 2008''de olan benim için sadece ayrıntı. 2001'de Emre'yi sevmediğim gibi, şu anda Selçuk İnan'a da ısınamıyorum.

Peki efendi senin lafın kime? Lafım, Türk futbolunu, kendini İngiliz asilzadesi sanan "yazan"ların kaleminden çıkan yazılarla kurtarmaya çalışıp, Türk futbolunda saha içinde yaşanan her günahını Emre'nin üzerine yıkanlara.. Tarafsız gözüküp, "futbol-güzel oyun" diyip gizliden fanatik olanlara. Ya açık açık nefretinizi belirtin, ya da bazı olayları,öznelere bakmadan  objektif değerlendirin.

Oh, rahatladım.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nasreddin Hoca'nin bu yaziya tepkisi su olurdu: "Peki hirsizin hic mi sucu yok?".

Irkcilik bizim icin cok uzak bir kavram biliyorum, ancak yurt disinda yasadigim icin cok az da olsa empati kurabiliyorum. 30 sene boyunca belki 2-3 defa ayrimcilik yasamisimdir, o da sözlü, igneleme seklinde burasi Türkiye'ye benzemez tarzi laflar...Düsünsen hakaret degildir ama adami cileden cikarir, ki tekrar söylüyorum 2-3 defa oldu 30 senede. Bunu hergün yasayan ve kin kusan, nefret dolu insanlar da var. en ufak bir fitille patlayacak insanlar bunlar.

Irkcilik magduru insanlarin icinde yüzyillardir biriken öfkeyi ise tahmin bile edemiyorum. Emre irkci olmayabilir ancak mac icerisinde rakibini sinirlendirmek icin bilincsiz bir sekilde o sözleri söylemistir ve görüntülerde de net bir sekilde belli oluyor. Tekrar söylüyorum bilincsiz bir sekilde söylemistir, macin stresi yükselen adrenalin azalan düsünme yetisi...vs Az cok irkci bir insanin nasil oldugunu nasil hareket edip konustugunu ayirt edebiliyoruz

Olayi "ama Zokora da mactan sonra Emre'nin koluna girdi" diye de gecistiremeyiz. O da belki macin getirdigi stres, adrenalin yorgunluktan ötürü yanlis duydugunu düsünmüstür, Emre öyle demedim böyle dedim demistir...vs Adam sonra tv görüntülerine bakar aha harbiden zenci demis der, sonra bakar basin toplantisinda dalga gecer gibi prick dedim ama dudagini bile kipirdatmadan nasil söylemistir onun sirrini söylemez, sonra ceza gelmez yaptigi yanina kar kalir, aha siz kesmediniz ben keserim cezasini der...

Zokora o faulu önceden yapacagini zaten planlamis...öyle bir faul icin de en uygun zaman ilk devrenin sonudur. Cünkü akli basinda bir hakem kirmiziyi verir, takimin da ikinci yariya 10 kisilik bir taktikle cikar.