Pazar, Mayıs 20

Yılın 11'i



Normalde böyle şeyler yapmayı sevmem ama bu sene Süper Lig'i fazlasıyla takip ettim. Maksat sayfa dolsun.

1-) Fernando Muslera: Tartışan var mı?

2-) Basser: Herkes Eboue diyor ama benim adamım Basser. Sezonun başından beri aynı istikrardaydı. Hücum gücü en iyi gözükmek için zayıf kalabilir ama ne yapacağı, ne yapabileceği, ne vereceği belli. Süpriz yaratacağına böylesi olsun.

3-) Tomas Ujfalusi: Forlan, Reyes beklerken o geldi. Sürpriz oldu. Lucas Neill'den fazlası ne dedik, lafımızı erken yaladık. Karakteri, futbolunun da üzerinde.

4-) Bekir İrtegün: Geçen sene sağ bekte harcandı. Bu senenin başında Bilica ve Serdar'a tercih edildi. Sonrasında formayı kaptı. Süper Final'de formunun zirvesine çıktı. Yobo'yu buraya yazan yabancı hayranıdır. Bekir, bu yıl Fenerbahçe'nin en iyi savunmacısıydı.

5-) Dede: Emekliliğe gelmiş dedik. O da bizi yanılttı. Sadece sol bek değil, sol açık, 10 numara herşeyi oynadı. Farkını belli etti. Daha kalmasını, buralarda oynamasını isteriz.

6-) Christian Baroni: Geçen sene refakatçi diye dalga geçiyordum. Rakibe müdahale etmez, sorumluluk almaz, pısırık adam gibiydi. Bu sene takımı taşıdı. Emre yokken Emre, Alex yokken Alex oldu. Trabzon'a koca, saç uzatarak totemci, gol sevinçleriyle marka, Youtube'a koyduğu video ile olay oldu.

7-) Selçuk İnan: Man of the year. Yine de karakterine ısınamıyorum.  Kulübüne yalan söyleyen futbolcunun günahı elbet bir gün çıkar.

8-) Ozan İpek: Şampiyonluk senesi müthiş, geçen sene yok. Bu sene Sercan yok, Volkan yok, o var. 32 maç oynadı, vazgeçilmez oldu. Batalla-Pinto işleyince o unutuldu, onun da işine geldi daha da iyi oynadı.

9-) Manuel Fernandes: Beşiktaş, mayısta bile değil en azından nisan ayında şampiyonluk yarışının içinde olsaydı, Selçuk için biçtiğim sıfatı Fernandes alırdı. Uzun süredir böyle topçu izlemedim Türkiye'de. Topa vuruşu bile farklı. Kornerlerini izlemek için bile maça gidilir. Ama maç kazandırmada yetersiz kaldı. Takım kalitesiyle de alakalı ama şu an loser, Selçuk ise winner.

10-) Burak Yılmaz: Metin Tekin'den laf çalalım: "Eğer bir ligde 32 gol atmış bir forvet varsa buraya onun adı yazılır". Burak'ı buralarda görmek benim için bir gurur. Eşi dostu inanmazken ben inanıyordum.

11-) Johan Elmander: Bu sefer de Demir'den çalalım: Sırf yararsın amk


Bir ara da öne çıkan isimler mi yazsak. Yasin Öztekin, Batalla, Diego, Erman Kılıç, falan...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

satır arası da olsa bi hakan balta aradım :(

Jordi Metal dedi ki...

Semih Kaya yok. Yuh a.q. :D

Adsız dedi ki...

ujfa tercihi şaşırttı. bjk maçında kendi kalesine gol, kadıköy'de kırmızı kart. şampiyonluk kaçsa linç edilirdi.