Cuma, Mayıs 25

2011-12 Sezonu




Bu sezon futboldan daha çok ilgi alaka gösterecektim. Geçen seneden sonra bunun olması gerekiyordu. Basketbol dilenciliği değil, koymuşum bu spora, gelen başarı da umrumda değil ama yaratılan ve yaşanan atmosfer çok başkaydı. Futbol takımı bu sezon şampiyon oluyorsa, bunda geçen seneki Banvit serisinin tkisi yok mudur? 

İpekçi, 3-4 sene öncesinin Sami Yen'i gibi. Her yerde bir tanıdık. Tribünde, pota arkasında, tuvalette, balkonda, saha içinde, takımın içinde, basın tribününde...

Galibiyetlerin hepsi güzel ama hepsinin anlamı var. Her galibiyet fazladan maç demek. Top 16'ya kalamamak 3 maç eksik oynamak demek. Beşiktaş'a elenmek, 2-3 maç az oynamak demek. Üzüntünün kaynağı bu. Son maçımızı oynamışız 17 Mayıs'ta haberimiz yok.

Litvanya'da başladı. Sonra Cumhurbaşkanlığı. İpekçi bazı günler ağzına kadar doldu, bazı günler bomboş kaldı. Hepsinin ayrı bir tadı vardı. Barcelona köpeğine diye de bağrıldı, bizim için Mersin'e de koy da dendi. Cska'yı yendik, Tofaş'ı iki uzatmada zar zor yendik, Antalya'ya yenildik.

Takımın sorunu, tartışılacak çok noktası var. Çok kızgın ve kırgın olduğum kişiler var. Hepsi konuşulur. Ama hayal kırıklığı da var. Sezon bitti. Bu sezonun burada bitmesi çok kötü. Seneye belki Euroleague olmayacak. Bu en azından 5 maç az oynayacağız demek. Panathinaikos'u buraya getiremeyeceğiz mesela. Yoksa 11 kere eşleşip 9 kere elediğin Beşiktaş'a bir kere de elen, ne olur yani.

Bu sene şahsen biraz fazla kovaladım şubeyi. Az biraz hakkım olduğuna inanıyorum. Ufak ufak deplasmanlar, kötü saçma maçlar. Git, bağır, alkışla. Sonu böyle bitince üzülüyor insan. Hayal kırıklığının boyutu büyük oluyor. 2006'da ne kadar çok sevindiysem, bu da öyle işte. Bir yandan da aşırı kızamıyorsun. Sorumlusu yok işin. Yani vardır illa da, dile getirmek istemiyorsun her şeyi. At içine devam et. Kolay iş değil taraftar olmak.

Gerçi bir de şampiyonluk boyutu da var. Şampiyon olabilmeye en çok yaklaştığın sene bu sene. Ligin en zayıf sezonu, senin en güçlü olduğun sezon. Çifte şampiyonluk olacaktı belki de. Olmadı. Kötü oynamaman gereken 1 maçı kötü oynadın diye sezonu erken noktalıyorsun. Bir de çoluk çocuğa malzeme veriyorsun.

Hatalardan ders al seneye daha güçlü gel. Seneye daha çok var ama. Seneye her şey aynı kalacak mı?


Hiç yorum yok: