Perşembe, Ağustos 16

Hakan Balta'yı Gören Oldu Mu?




Engin Baytar'ı tartışmaktan saha içini konuşamadık. Süper Kupa'nın yıldızı kaptan Hakan Balta'ydı. Gözünüzden kaçtı değil mi? Sessiz sakin adam derbide rakibi perişan etse ne olur ki, önemli olan atar-gider-şov...

Hakan Balta'nın sol bek hali bellidir. İyi olduğunda belli bir standartı vardır, çok fazla üstüne çıkamaz. Kötü olduğu günler, tamamen ağır olmasından kaynaklanır. İleri de gidemez, geri de dönemezi. Bitiktir öyle günleri.  

Fizik üst düzeydir, topla kabiliyeti de fena değildir. Hakan Balta işte, herkesin bildiği gördüğü adam.

Pazar günkü Hakan Balta, 4-5 senedir izlediğimiz Hakan Balta'dan daha fazlasıydı. Kadıköy'deki Süper Final finalinde, maçın hemen başında sakatlandı ama 90 dakika sahada kaldı. Ondan sonra 2 ay doğru dürüst idman yapamadı. Sürekli tedavisiyle uğraştı. En sonunda iyileşti ve yine Fenerbahçe maçında sahaya çıktı.

Attığı paslar, yaptığı bindirmeler, çektiği şut, doldurduğu toplar, rakibi karşılama... Üst düzey top oynadı Balta. Kolunda pazuband. Ama sakatlık yine nüksetti. Maç sonu hemen tedaviye koştu. Kupayla fotoğrafı yok. Varsa da ben göremedim. Kırmızı kartı gören Engin kardeşimiz, törende sete çıkıp kupayı kaldırırken, pazubandın sahibi maçın yıldızı Hakan Balta neredeydi?

Hani bunlar önemli değil de, havalimanında omuzlara alınacak adam, veya forumda,twitterda adamsın yazılacak kişi Hakan Balta değil miydi aslında?

Umarım bir maçta kalmaz.Sol bek transferine önce, gerek yok dedirtti, sonra sakatlığıyla korkuttu. 

Ama yabancı sol bek geleceğine Hakan Balta oynasın. Pazar günkü Hakan'ın yedeği de Çağlar olmasın artık.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hakan Balta takıma geldiğinden beri çok sevdiğim bir kişiliktir. Ben biraz daha fazla ileri giderek Türkiye'nin en iyi en akıllı sol bekidir de diyeceğim. ''Tamam da geçen 2 sene önce dökülüyordu karpaty maçlarını hatırlayın'' diyenler çıkacaktır. Her futbolcunun kötü olduğu dönemler maçlar olur ama Hakan'ın iyi oldukları daha fazla . Yılda 10-12 asist yapmaz evet ama kademe hatasından bireysel hatadan gol de yedirtmez. Milli takımda da oynaması gereken kişi odur. Kendi takımında müthiş oynayıp her milli maç öncesi sakatlık sebebiyle kadrodan çıkarılan hemen akabinde hafta sonunda takımında yer alan bekleri de biliyoruz . Adam gibi adamdır Hakan Balta.

Adsız dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum

Adsız dedi ki...

net underrated.

mtunay dedi ki...

ADAMSIN

Adsız dedi ki...

Hakan Balta'nın ne oynadığını, takımına sağladığı yararı anlamak için futboldan da anlamak gerekiyor..