Pazartesi, Ağustos 27

Hamza'nın Golü


Hamza Gezmiş, 2009 yılında Kartalspor'a geldi. Sadece 3 sene kalsa da, sanki 40 senedir buradaymış gibiydi. Zaten kısa sürede takım kaptanlığını alması yadırganmamıştı bile. 

"Deli Hamza", rakibe agresif, topla sakin ilginç bir kişilikti. Güçlü fiziği ile dikkat çekerdi. Stoperde daha iyi oynamasına rağmen, sağ bek sıkıntısı nedeniyle çoğu zaman sağ bekte oynadı. Yarı sahayı geçtiği pek görülmemiştir. Kornerlerde bile ceza sahasına girmekten çekinirdi. 3 senede ligde gol atamamıştı. 

Transfer döneminde Hamza, Göztepe'ye transfer oldu. Ligin ilk maçında Göztepe'nin Kartalspor'a konuk olması, Hamza ve Hamza'yı seven Kartalsporlular için oldukça duygusal bir durumdu. Buna bir de gol  atması eklenince işler değişti.

Hamza seneler sonra ilk golünü, daha önce kaptanlığını yaptığı Kartalspor'a attı. Tıpkı, 2004'te transfer olduğu Beşiktaş'ta Fenerbahçe'ye gol atan stoper/sağbek Mustafa Doğan gibi...

Golden sonra önce sevindi, sonra durdu, yumruğunu sıktı, arkadaşlarının arasına saklandı. Sevinip, sevinmemesi de önemli değil aslında ama bir garip olduğu gerçek.




Hiç yorum yok: