Çarşamba, Ağustos 1

Kırılma Maçları #1



Yeni sezon başlamadan önce eski sezonu hatırlamaya başlayalım. Neden? Çünkü şampiyon olduk ve şampiyon olduktan sonra pek bir şey yazmadık. Sıkıntılı bir sezondu. Stresliydi. Bitmesi, mutlu bitmesi yeterliydi. Ama özellikle şampiyonluk almanağını aldıktan sonra bende "vay amk nereden nereye geldik" hissiaytı oluştu.

Koca 1 sezon var sonuçta.  Yenilgiler, galibiyetler, yağmur, çamur. Bazı maçların önemi o maçın oynandığı tarhite çok yüksekti, bazıları daha düşüktü. Ama o gün düşük olanlar şimdi dönüp geriye bakınca "unutumaz maçlar" arasına girebilecek kalitede ve önemde. O maçları ufak ufak anmak lazım.

İlki sezonun ilk maçı, İstanbul BB Spor maçı. Sezonun ilk maçı olması önemli değildi ama yenilgiyle başlayınca oluşan ortam gerçekten acı vericiydi. Bir önceki sezondan değişen bir şey olmadığını gördük. Koca takım değişmiş, yeni umutlar yeşermiş ama o iğrenç stadyumda yine yenilgiyle başlanmış.

Bazıları, "ama efsane 2000 sezonunda da ilk maçta yenilmiştik" dese de, 2011 hatıraları, 2000'den daha tazeydi.

Şampiyonluğun aktörlerinden; Muslera kötüydü, Elmander sahada yoktu, Selçuk var ama yoktu, Melo belki de ilk maçtan kırmızıyı yemeliydi.

Bir önceki sezon yaşanan iflas yeni isimlerle devam ediyordu. Değişen hiç bir şey yoktu. Her şey kötüydü. Kötü bir sezon bizi bekliyordu...

 O yüzden bu İBB maçının ayrı bir yeri olacak.

Hiç yorum yok: