Pazartesi, Nisan 22

Sağ Beklerin Belası



Vleminckx geldiğinden beri 9 gol attı. Çok iyi bir rakam. İlginç olan ilk 4 golünü aynı maçta, tek rakibe Antalyaspor'a atıp, ondan sonra attığı 5 golü ayrı ayrı maçlara sığdırması. Yani "Çok gol atmış ama ilk maçta 4 gol atmasaydı bu rakam olmazdı" diyemiyoruz. 6 ayrı maçta gol atmış. Zaten 12 maçta oynadı. Yarısında golü var.

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye gol atması da işin ayrı boyutu. Benzerlikleri olan iki gol. İkisinde de sağ bekin üzerinden kafa vuruyor. Eboue yerde yatıyor, Gökhan Gönül sadece bakıyor. "Santrforu sağ bek mi tutacak stoperler nerede" sorusu bu pozisyonların cevabı değil. Bir şekilde o adamın yanına denk gelmiş, kademeye girmişsin, o poizsyon o anda artık sana ait. Vurdurmamak lazım. Adamın da boy avantajı var tabi nasıl engelleyeceksin fakat her iki golde de Eboue ve Gökhan Gönül topa sıçramıyor bile. Vurmayı, rakibi bozmayı denemiyorlar bile.

Sonuç olarak, şampiyonluk yarışını bir sağ bek üzerinden vurduğu kafayla kızıştıran Vleminckx, diğer sağ bekin üzerinden vurduğu kafayla büyük ölçüde işi bitirmiş oldu. O aldı, o verdi, fazladan 5 hafta heyecan yaşadık. Lig Tv'nin en sevdiği futbolcu olabilir.


Hiç yorum yok: