Cuma, Şubat 21

Pendikspor 0-3 Tarsus İdman Yurdu


Bu sene ilk defa bir lig mücadelesi için Pendikspor maçındayız... İlginçtir daha önce geldiğimiz kupa maçındaki sonuçla aynı skor çıktı: 0-3! Pendikspor'a bu sene yaramadık!

Takımın puan durumundaki yerini görmesek neyse ama play-off yarışına dahil olmuş bir takımın biri alt ligden olmak üzere iki kulvarda, iki takıma evinde 3-0 yenilmesi ve o iki maçta da bizim tribünde olmamız normal değil. Uğursuzluk bizde...

Fakat saha içindeki oyuna baktığımız zaman bir uğursuzluktan veya şanssızlıktan söz etmek mümkün değil. Yani kaçan mutlak goller veya basit hatalarla yenilen goller yok. Maçın ilk yarısı iki takımın da üstünlük kurma çabasıyla geçildi. Pendikspor biraz daha fazla pozisyona girse de o pozisyonlar da çok elverişli değildi. İkinci yarıda ise işler değişti. Konuk takım devreye yüklenerek başladı. Ardından kazanılan bir köşe vuruşunda (hatta üst üste kazanılan köşe vuruşların ikincisinde) savunma oyuncusu Cansın ile golü buldu.

Bu dakikalarda Pendikspor tribününde küçük isyan sesleri duyulmaya başladı. İsyanın öznesi Ozan Papaker'di. Ozan benim beğendiğim bir futbolcu. Geçen sezon çok verimliydi. Fakat bu sezon yedeğe düştü. Pendikspor cephesinden çok fazla haber alamadığımız için zaman zaman sakatlık sorunu yaşadığını düşündüm. Fakat sanırım durum öyle değil. Taraftarlar da onun oynamasını çok istiyor. Yenilen golden sonra onun adını bağırdılar ve oyuna girmesini talep ettiler. Teknik Direktör Sinan Yücer de beş dakika sonra onu oyuna soktu. Fakat oyuna giren Ozan, teknik direktörün tercihini doğrulatan bir performansa imza attı. Belki daha sık maç oynaması lazımdır. 2.5 aydır ilk 11 çıkmıyor. Bu sezon sadece üç tane 90 dakikası var. O maçlardan biri de tribünde olduğumuz Turgutluspor karşılaşmasıydı. Açıkçası o gün de pek iyi değildi. Fakat yerine oynayan Oktay Balcı'yı da yeterli bulduğumu belirtemem. Bir üst lig için yeterli yeteneği olan Ozan'ın belki de yeni sezonda bir transfer yapması ve sık oynayacağı bir yere gitmesi gerek.

Pendikspor'da beğendiğim oyunculardan biri olan Ahmet Yazar da bu karşılaşmada yedekteydi. Hatta Ozan'dan farklı olarak hiç oyuna giremedi.

1-0'dan sonra Tarsus İdman Yurdu çok rahat bir futbol sergiledi. 65 ve 72'de attıkları gollerle skoru 3-0 yaptılar ama kalan sürede fark daha da artabilirdi. Çok sağlam bir takım olduklarını belli ettiler. Oyuncuların ilginç bir özelliği var; maç içinde sürekli birbirlerine kızıyorlar. Birbirleriyle konuşmuyorlar, uyarmıyorlar; resmen kızıyorlar. Sinirleniyorlar. Laf dalaşına giriyorlar. Özellikle takımın eskilerinden Ferhat Duman bu konunun lideri. Bazen hücumda çalım deneyen Ali Yavuz'u orta sahaya kadar giderek haşlıyor, bazen çıkarken topu kaptıran savunma oyuncusuna pozisyon bittikten sonra (yaklaşık 1 dakika sonra) bağırıp çağırıyor. Diğer oyuncular onun kadar sert mimikler kullanmasa da yüksek sesle tartışıyorlar. Böylesine bir takımın teknik direktörünün, futbolcuyken ağzını açmayan Ergün Penbe olması çok ilginç. Fakat belki de bu sayede maç boyunca bir dakika bile konsantrasyonlarını kaybetmediler.

Tabi gözümüz biraz Ali Yavuz Kol'un üzerindeydi. Galatasaray'dan ayrılarak 2.Lig'in yolunu tutan 19 yaşındaki futbolcu bu sezon 7 gol kaydetmişti. Sekizincisi Pendik Stadı'na nasip oldu. Üstelik çok da klas bir gol kaydetti. Attığı golün yanı sıra maç içindeki çabası ve çalışkanlığı çok kıymetliydi. Genelde o yaştaki oyuncuların sık sık maçtan koptuğunu görürüz ama Ali Yavuz'da öyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca fiziği de yerinde. Mesela ters tarafta oynayan takım arkadaşı Mustafa Yılmaz da gözüme girdi ama 21 yaşındaki oyuncunun fiziği maalesef daha yukarıya çıkmasının önündeki engel gibi duruyor. Ali Yavuz ise hem sol tarafta hem de en önde oynama çeşitliliği sayesinde de parlak bir gelecek vadediyor.

Bu sezon Beyaz Grup 'diğerleri' için zor bir yer. Samsunspor ve Manisa FK gibi iki takımın olduğu yerde yukarıya kafa uzatmak mümkün değil. Üstelik play-off için da geriye üç kontenjan kalıyor. Stadyumda izlediğimiz iki takımın az da olsa şansı devam ediyor. Fakat Çarşamba günü oynanan futbol Pendikspor'u imkansıza yaklaştırırken, Tarsus İdman Yurdu'nun son ana kadar mücadele edeceğini gösterdi.

Bundan sonra 2.Lig'de hafta içi mesaisi olmayacak. Pendikspor'un play-off'a kalmasını da biraz bundan istiyordum. Haliyle büyük ihtimalle bu sezonun Pendik ziyaretleri sona erdi. İnşallah önümüzdeki sezon buraya da Passolig gelmez.

Hiç yorum yok: