Cuma, Şubat 7

Golo #19


Portekiz Ligi'nde geçen hafta (18.hafta) Çarşamba gününe kadar uzayınca hem haftanın tamamını takip etmek hem de onu bloga taşımak imkansız oldu. O nedenle serimize bir haftalık aradan sonra devam ediyoruz. 

19. haftada toplam 29 gol atıldı. Yani, maç başına 3'ten fazla. Beşinci haftada atılan 34 golden sonra en bereketli haftaydı. Fakat güzel gol konusunda çok büyük çekişme yoktu. Gözümüze takılan gollerden birini eski bir Süper Lig oyuncusu kaydetti. Sezona Antalyaspor'da başlayan ama bekleneni veremeyen Gelson Dala devre arasında Rio Ave takımına geri dönmüştü. Angolalı oyuncu ikinci maçında oyuna girip takımını yenilgiden kurtardı Süper Lig performansını düşününce şaşırtıcı bir durum! Fakat attığı gol fena değildi. Boavista'dan Carraça da Guimaraes ağlarına dar açıdan iyi bir şut çıkardı. Zor bir gol olduğu aşikar ama estetik bizim birinci kıstasımız. Sert bir şuttan ziyade akıl dolu bir golü tercih ederiz.

Haftanın en gollü maçı, aynı zamanda haftanın en büyük sürpriziydi. Gil Vicente bana göre favori olarak çıktığı maçta, Moreirense'ye 5-1 mağlup oldu. Bu skor yüzünden, birçok arkadaşımıza verdiğimiz tüyo kuponları yatırdı. Altı golün atıldığı maçta, haftanın en güzel golünün çıkması ise şaşırtıcı değildi.

Oyuna 75. dakikada giren Pedro Nuno, iki dakika sonra takımının beşinci golünü kaydetti. Genelde yedek kulübesinde olduğu için kendisine çok hakim değilim. Fakat golü güzel. Aşırtma gollerinin ayrı bir havası vardır zaten. Fakat burada topun tamamen yerde olması, oyuncunun vücut açısının şuta çok müsait olmaması, mesafenin nispeten uzak olması gibi etkenler golü daha da değerli kılıyor. Golden sonra teknik direktörlerin tepkileri de golün güzelliğini ortaya koyuyor. Tartışmasız birinci...

Bu sayede Pedro Nuno, serimize dahil olan ilk Portekizli oyuncu oldu. Devamlı, listedeki Brezilyalı oyuncuların ağırlığından bahsediyorduk. Portekizliler şeytanın bacağını kırdılar.



GOLO 15      GOLO 14

Hiç yorum yok: