Cuma, Ocak 17

Golo #16



Bu hafta Portekiz'de güzel gol atılmadı diyemeyiz. Fakat bir tane gol rakipsiz bir şekilde liderliği aldı. Her ne kadar kaleci hatası barındırsa da görsel açıdan mest edici bir goldü.

Aslında Setubal - Sporting maçında aslında gol de olmayabilirdi. Setubal ligin en az gol atan takımı. Bu maça kadar da Porto ve Benfica'dan sonra en az gol yiyeniydi. Setubal'ın maçlarında, bırak şık golü, herhangi bir gol görmek bile pek mümkün değil.  Bu sezon oynadıkları 16 maçın beşi 0-0, beşi 1-0 bitti. Kendi sahalarında ise sadece Guimaraes'ten gol yemişlerdi.

Her ne kadar yeni teknik direktör Julio Velazquez ile bu durum değişme emareleri gösterse de yılbaşı arasından sonra oynadıkları iki maçta sadece bir gol atınca yine beklentilerimiz düştü. Sporting'in son dönemdeki düşüşü de aşikâr. Onların da bu zorlu deplasmanda gol atmasını beklemiyorduk.

Fakat Sporting şanslı günündeydi. Setubal bir golü kendi kalesine attı, sonrasında rakibine bir tane  de penaltı hediye etti. 2-0'dan sonra Setubal, Sporting'i sahadan sildi adeta. İkinci yarıda gol için her şeyi denediler ama kaleyi bir türlü tutturamadılar. Kaleyi tutan tek şut ise yukarıda!

Ön alanda yapılan baskının ardından kapılan top, Brezilyalı orta saha Carlinhos'a geliyor. 25 yaşındaki oyuncu sağa ayağıyla sert bir şut çıkarıyor. Ve top filelerde! Gerçi arkadaki fileler havalanmıyor ama önce üst direğe, ardından yere, en sonunda da üst ağlara çarpan top görsel şölen sunuyor. Sporting'in 21 yaşındaki kalecisi Luis Arantes, üzerine gelen topu çıkarabilir miydi? Topun geldiği yer tam kalecilerin istediğindendi ama o şiddete karşı koymak da kolay değil.

Carlinhos golcü bir oyuncu değil. 1.5 yıl aradan sonra ilk defa gol attı. Beklediğine değdi denilebilecek bir goldü ama takımı maçı 3-1 kaybetti. Yani bu gol pek bir işe yaramadı.

Bu arada bu seriyi bu sezon altıncı defa bloga taşıdık. Ve halen bir  Portekizli oyuncuya yer veremedik. Carlinhos ise beşinci Brezilyalı oldu. Portekiz Ligi'nin kısa bir tanımı...



Hiç yorum yok: