Cumartesi, Ocak 25

Golo #17


Haftanın kapanış maçı ve bir Brezilyalı... Portekiz Ligi'nde haftanın golü seçilmek için bu iki özelliğe sahip olmak, büyük avantaj sağlıyor.

17. haftada oynanan dokuz maçta toplam 16 gol atıldı. Aynı sayıya 10. haftada da ulaşılmıştı ve o haftadan sonra bir daha 20 gol barajının altına düşülmemişti. Bu kısır haftada iyi bir gol bulmak kolay değildi. Zaten son ana kadar da çıkmadı. Neyse ki Rio Ave - Boavista maçının 40. dakikasında Diego Lopes bizi kurtardı.

Lopes'i yakından tanıyoruz. Kendisi 2015-16 sezonunda Kayserispor forması giymişti ama o sezon Süper Lig'de gol atma başarısı gösterememişti. Ömer Bayram, Deniz Türüç, Oğulcan Çağlayan gibi bugünün gözde isimleriyle aynı takımdaydı. O zamanlar kendisi de 20li yaşlarının hemen başındaydı. Şimdi de gençlikten çok uzak değil, henüz 25 yaşında. Kariyerinde Benfica görmüş bir potansiyel için sıçrama şansı hâlâ duruyor. Fakat bunun için, Boavista'ya attığı gollerin benzerlerini listeye eklemesi gerek.

Golü çok fazla anlatmaya gerek yok. Top sürme, çalım ve iyi bir şut barındırıyor. Kısır bir haftanın sonunda bir kalite gösterimiydi. Üstelik beş dakika sonra Mehdi Taremi'ye de güzel bir asist yaptı. Belki bazılarına göre haftanın futbolcusu bile olabilir.

Portekiz'de 18. hafta mesaisi Pazar günü başlayacak. Umarız daha gollü bir hafta yaşanır. Bakalım Brezilya dışından bir ülke, buraya bir oyuncusunu sokabilecek mi?

GOLO 16



Hiç yorum yok: