Çarşamba, Şubat 12

Golo #20


Bu hafta Portekiz'de çok sayıda güzel ve ilginç gol vardı. En güzel gole karar vermek benim açımdan zordu. Fakat önce ilginç gollerden bahsedelim.

Moreirense - Setubal maçında, konuk takım 12. dakikada öne geçti ve son anlara kadar üstünlüğünü korudu. Fakat duran topta alana bir kişi daha sokarsanız tehlike yaratırsınız. Moreirense, son dakikada kazanılan köşe vuruşunda Brezilyalı kalecisi Mateus Pasinato'yu ceza sahasında gönderdi. Kendisi gol atmadı ama Abreu'ya asist yaptı. 

Diğer yandan golün kendisi ilginç olmasa da Jackson Martinez 20. haftada sezonun siftahını yaptı. Kolombiyalı oyuncu transfer rekorları kıran kariyerinin son günlerini, lig sonuncusu Portimonense'de vasat bir performansla geçiriyor. Bu sezon fileleri havalandıramamıştı. Sporting deplasmanında şık bir vuruşla topu bu sezon ilk kez ağlara yolladı. İlginçtir bu sezon resmi maçlarda bir gol daha atmıştı; o da Lig Kupası maçında yine Sporting'eydi... 

Portekizliler haftanın golünü bu maçtan seçti. Sporting'in Fransız savunma oyuncusu Jeremy Mathieu, klas bir serbest vuruşu golüyle fileleri havalandırdı. Başka haftalarda olsa benden de 'en iyi' oyunu alırdı ama benim için üçüncü sırada.

Bu hafta atılan iki gol arasında gittim geldim. Guimaraes'in deplasmanda Famalicao'ya gol yağdırdığı (7-0) maçta Pepe'nin golü öne çıktı. Kalabalık ceza sahasında, uzak bir köşeden üst köşeye bıraktığı şut oldukça etkileyiciydi. 'Üç büyük takım'dan biri olmaması nedeniyle pozitif ayrımcılık yapmak istedim. Fakat günün sonunda Sergio'ya haksızlık edeceğimi düşündüm.

Porto'nun bu sezon çok fazla şans bulamayan oyuncusu Sergio Oliveira, kritik Benfica maçında perdeyi açan isim oldu. Otavio'nun sağdan gelen ortası zaten çok iyiydi. Tam insanı gaza getirip topa yatmasını heveslendirecek cinsten bir top. O topu gören Sergio, ceza sahasına çok iyi koşu yaptı. Ardından yaptığı vuruş ve topun gittiği yer şahaneydi. En ölü noktaya, direğin içine topu dokundurdu ve takımını öne geçirdi. Ayrıca Tiquinho Soares'in de öncesinde voleye kalkması görsel bir katkı sağladı. Sanki önceden hazırlanmış bir koreografi gibiydi.

Diğer yandan her iki maçtaki rakipler de bu iki gol arasındaki sonucu belirledi. Pepe, yedek kadroyla çıkan, 10 kişi kalan, saha içinde dağılan Famalicao'ya dördüncü golü ataraken, Sergio şampiyonluk maçında Benfica karşısında öne geçen golü atıyordu.

Üst üste ikinci defa Portekizli oyuncular bizden ödülü kaptı. Targetstriker olarak tebrik ederiz! Portolu oyuncular ise 11. hafta Telles ve 14. haftada Otavio'dan sonra bir kez daha blogumuza konuk oldu...




GOLO 15      GOLO 14

Hiç yorum yok: