Salı, Mart 8

Gençlerbirliği Deplasmanı


Benim hayatımdaki en güzel sezondur 2005-2006 sezonu. Özel bir sezondur. O sezon İstanbul dışında tek deplasmanımı Ankara'ya Gençlerbirliği'ne yapmıştım. 2-1 yenilmiştik. Kötü bir gündü. Ramazan ayıydı. Ümitsizliğe kapıldığımız anlardan biriydi.

2 sene sonra bir kez daha şampiyon olurken, Gençlerbirliği deplasmanı ümitleri yeşeren yer oluyordu bu sefer. 2008 şampiyonluğu için 6da 6 yapmak gerekiyordu, o 6'nin ilk maçıydı. Hocasız ve bol sakatlı takım Ankara'da çamur deryası içinde son dakikada kazanmıştı. İlginç olan bu sezon ve sonrasında şampiyon olan takımlar için büyük önem arz eder Gençlerbirliği deplasmanı.

2009 şampiyonu Beşiktaş, o sezonu 2 hocayla tamamladı. Ertuğrul Sağlam gidip Mustafa Denizli gelince ilk maçı Ankara'da oynamışlardı. 3-0 kazanmışlardı. Yeni bir başlangıç için muhteşem bir skor.

2010 şampiyonu Bursaspor, Ankara'da takıldı. O günlerde liderdi. Ve uzun süre dillenmeyen şampiyonluk o haftalarda söylenmeye başlanıyordu. Oysa büyük umutlarla oynanan Gençlerbirliği maçı golsüz bitti. Bursaspor 3 puan beklerken 1 puan aldı, ilerleyen haftalarda liderliği kaybetti. Sonra? Şampiyon oldu. 1 puan farkla.

2011'de ne olur bilinmez. Ama dün Fenerbahçe, bu totem maçını başarıyla atlattı. Gençlerbirliği'ni karlı sahada yendi. Bursaspor ilk yarıda 5 golle yenmişti. Trabzonspor ise 2 hafta sonra Ankara'da. Şampiyonluk hikayelerinin önemli sayfaları son 4 senedir Ankara'da yazılıyor. Bu sezon ne olacak, bekliyoruz.

Hiç yorum yok: