Salı, Mart 22

Kartalspor 2-2 Orduspor


Yataktan kalkmak için bile istek yok. Kapalı, kasvetli bir İstanbul sabahı. Gerçi hava günlük güneşlik olsa ne yazar. Önceden İlker'e verilmiş bir söz var. Kartal'a gidiyoruz.

Yavaş yavaş Kartal Stadı'nın tilkisi olduk. İçeri girmek kolay oluyor. Maç başlıyor. Maçı pek izlemiyoruz. Galatasaray-Fenerbahçe maçından bir gün sonra, bir Galatasaraylı ve bir Fenerbahçeli yan yana gelmiş. Trende başlayan sohbet kapalı tribünde devam ediyor. Galatasaray-Fenerbahçe maçı ve rekabetiyle başlayan sohbet, Türk futbolunun bütün sorunlarına bulaşıyor. Yazı Kartalspor - Orduspor olduğuna göre diğer konuları es geçelim.

İki takım da maça tutuk başladı. Orduspor'un 1-2 cılız atağı sonuç vermedi ama golü bulması 35 dakika sürdü. Ligin her zaman iş yapan ama pek konuşulmayan ismi Mehmet Ayaz, takımını öne geçirdi. Kartalspor tribününde bulunmamıza rağmen gole sevinenler vardı. Karadenizliler'in yaşadığı semtlerden biri Kartal. Ordulular kendi takımlarını destekliyor. Muhakkak aralarında, deplasman tribününe giremeyenler de vardır. Gerginlik hiç olmuyor. Yarı-yarıya dönemler gibi.

Denizlispor maçında da geriden gelip rakibini yenen Kartalspor için 1-0 önemli değil gibi gözüküyordu. Fakat ikinci yarıda, 61.dakikada bir gol daha geldi. Bu sefer Mehmet Ayaz ortaladı, Sivasspor'dan hatırladığımız İbrahim Şahin kafayı çok şık vurdu. Kaleci ve stoperleri şaşırtan kafa vuruşu topun ağlarla buluşmasını sağladı. Skor 2-0 olmuştu.

Ortada iyi oynayan bir takım yoktu ama Orduspor daha ne yaptığını bilen takım gibi duruyordu. 2-0 belki pozisyon olarak maçın gidişatına uygun değildi ama güç dengeleri bu skoru normal kılıyordu. Erhan Şentürk'ün yedek kulübesinde oturması (ikinci yarının başında girdi) Kartalspor'u iyice güçsüz gösterdi.

Erhan ve Uğur Demirok'un oyuna girmeleri takımı hareketlendirse de, yenen 2.gol umutları iyice azaltmıştı. Bu dakika da sahneye Önder Çengel çıktı. Kartal Stadı'nda bu sezon gol atan ilk Kartalsporlu olan Önder Çengel, bu maçta da perdeyi açan isim oldu. Yenilen golden 3 dakika sonra Ümit Karan vari bir güç-son vuruş harmanlamasıyla farkı 1'e indirdi. 5 dakika sonra ise bu sefer kendisi ortaladı, kafayı Erhan vurdu. Skor 2-2 oldu. Bu Orduspor'un hiç beklemediği bir şeydi. Bu sayede 2-2'den sonra kısa süreli bir şok yaşadı Mor Menekşeler.

Toparlandıklarında ise karşılarında kaleci Ziya'yı buldular. Ziya, geçen hafta kırmızı kart gören ve sezon başından beri takımın en iyisi olarak gösterebileceğim Kaya'nın yerine oynuyordu. İlk defa ligde Kartalspor forması giyiyordu. 1.5, hatta 2 sene sonra ilk defa bir Bank Asya 1.Lig maçına çıkıyordu ama çok kritik 2-3 kurtarışa imza attı ve puanı getiren isimlerden biri oldu.

Maç bittikten sonra, bir Kartal Stadı klasiği olarak deplasman takımının tribünü boşaltmasını bekledik. Sonrasında da biz çıktık. Sıkıcı ve depresif bir gün olması gerekirken bir futbol maçı sayesinde yeniden kendimize geldik. Bu puanla Kartalspor'da kendine gelecektir. İşin acı tarafı, izlediğimiz maç, bir Galatasaray efsanesi Uğur Tütüneker'in Orduspor'un başındaki son maçıymış.

Hiç yorum yok: