Cumartesi, Şubat 16

Sorusu Olan


Drogba'nın adı ilk olarak 2011 yazında anılmıştı. O günden bugüne kadar sürekli transfer gündemindeydi. O arada hem Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandı, hem de Çin'de futbol oynadı. Haliyle insanlar, onun hakkında özellikle son süreçte yeterli bilgiye sahip değildi. Transfer olduktan sonra; "acaba eskisi gibi mi", "acaba sakatlığı var, fiziksel olarak nasıl" gibi sorular herkesin aklındaydı.

Onun dışında bir de lisans problemi vardı. "Çin'den geldi mi", "izin aldı mı", "FIFA onayladı mı?" 

Böyle büyük transferlerin gerçekleşmesi esnasında "illa bir sıkıntı olur" korkusu, zaten her taraftarın içinde yer alır.

Ama sonunda ne oldu? Akhisar maçında "oynayacak mı", "sakat mı", "yorgun mu", "ilk 11 mi", "Schalke mi"; derken adam oyuna girdi. 5 dakika sonra iki kişi arasından kafayı vurdu. O iki kişiden biri nerede olduğunu şaşırdı, diğeri yere düştü, top kalecinin uzanamayacağı yere gitti, kalecinin atlayışı gole renk kattı. Golden sonra korner bayrağına koştu, tam bir Premier Lig sevinci yaşadı. Zaten oyuna girerken bile ellerini havaya kaldırarak çok ilginç pozlar vermişti. 

Biz bu gole; Mondragon'un Ümit Karan'a attığı gole verdiği tepkinin aynısını verirken adam bu sefer topu aldı orta sahadan, verkaça girdi, pasını verdi, golü attırdı. Skor bir anda değişti. Ona doğru sevinmeyen gelen Burak, ona çarparak neredeyse kendini sakatlıyordu. 

Kısacası, adam son 2 senede oluşan bütün soru işaretlerini 5 dakikada ortadan kaldırdı. İster istemez akla Bursa deplasmanındaki Revivo geliyor ama şimdilik o kenarda kalsın. Cumartesi akşamı ve pazar akşamı oynanacak maçlarını izleyip, Schalke maçını bekleyelim.


1 yorum:

ugur dedi ki...

hooijdonk'un fenerbahçe'ye geldiği yaş..