Cumartesi, Mayıs 4

Asla Vazgeçme


Yazık değil mi geçen aylara, geçen yıllara...

2008'de, 2009'da zirveye oynayan takım her iki sezonun da devre arasında dağıtıldı. Nice oyuncular gönderildi, her zaman yenileri geldi. Mehmet Altıparmak gidince bir daha eski günlerin uzağından bile geçilmedi. Play-off'u düşünmek bir yana, son sezonlar küme düşmekten son maçta kurtulmakla geçildi.

1949'da kurulan, ve kurulduğu yıldan beri küme düşmeyen takım 3 hafta öncesine kadar bu özelliğinin bozulmasına çok yakındı. Sonra Mehmet Altıparmak geri geldi. Seneler sonra, en zor anda. İlk maçta lider Erciyesspor adeta elden kaçtı, son dakikada da puan gitti. Sonrasında ise iki tane üst üste Adana takımı Kartal Stadı'nda bozguna uğradı. Şimdi yeniden umutlar.

Bu sene maçlara gitmedim (sadece Manisaspor maçı). Biletler ateş pahası. Yönetim, takım, semt oldukça kopuk birbirinden. Haliyle semt dışından olan bizler, daha da uzaklaştık. Ama son iki haftada o heyecanı yeniden hissetemeye başladım açıkçası. En büyük payı Mehmet Altıparmak'a veriyorum, kimsenin de itiraz edeceğini sanmıyorum. Ama iki futbolcuya da ayrı parantez açmalı.

Biri İlhan Şahin. Göztepe devre arasında onu gönderdi, Kartalspor'a geldi. İnanılmaz bir futbolcu, saha içinde lider topçu. Belki de Kartalspor ligde kalacak ve Göztepe düşecek. Farkı yaratan isim İlhan Şahin olacak.

İkincisi isim ise Mehmet Uslu... Herhalde Türkiye'nin en golcü sol beki. Bunun altında yatan en önemli neden duran toplardaki başarısı. Ama onun dışında artık çok fazla sorumluluk alıyor. 2 sene önce takım üst üste 4-5 penaltı kaçırırken bir kişi onun adını bile düşünmemişti. Çekingendi herhalde. İleri çıkmaya bile korkuyordu. Şimdi daha çok kale önünde görüyorum. En azından maç özetlerinde. Belki artık sol bek de değil, hocalar onu daha farklı değerlendiriyordur. Son 4 maçta 4 golü, sezon başından beri 10 golü var. Ligin en iyi sol beki belki de...

Yarın Tavşanlı deplasmanı, 3 puan kazanmak inanılmaz bir son haftayı daha yaşatacak. Tıpkı 2011'deki gibi. 


ASLA VAZGEÇME

Hiç yorum yok: