Pazar, Eylül 15

BSG





- Abi hayat zor be...  Bakalım ne olacak sonumuz.

- Hayırdır, kafanı meşgul eden sorunlar mı var?

- Ya başkan, iş yerinde sıkıntılar var. Patron üç senedir zam yapmıyor. Başka iş de bulamıyorum, piyasa boktan. Kaldık böyle. Kız arkadaşımla nişanlanamadık bile, işler yoluna girsin diye bekledik kaç sene oldu.  

- Ya dostum rahat ol. Kafaya takma. Akışına bırak. Bak sana kendimden örnek vereyim. Bir dönem ben de iş yerimde mutlu değildim. Bizim bir ızdırap müdür vardı, sürekli yaptığım işe karışırdı. Beni de çok kısıtlardı. Yaptığım işten keyif alamıyordum. Bir gün dayanamadım, bastım istifayı. Uzun süre, yaklaşık 2 sene çalışmadım. Kafama göre de iş bulamadım. İş teklifleri geliyordu ama aynı sıkıntılar orada da olacaktı, kabul etmedim. En doğru işi, yapmak istediğim işi, güzel ortamı, heyecan uyandıran projeyi bekledim. Bu arada da bir Anadolu turuna çıktım. Önce Ege'ye, sonra Karadeniz'e gittim. Ruhumu dinlendirdim, kafamı toparladım. Çok iyi geldi gerçekten de. Tam İstanbul'a dönerken, Bolu'da mola verdim. Mola yerinde bir adamla tanıştım. O da bir işadamıymış. Farklı düşünen, vizyonu olan bir adamdı. Hemen kaynaştık. Sonra İstanbul'da da görüştük. Kafalarımız uyuştu, planlarımız kesişti. Beni şirketine aldırdı. Oradan da yürüdüm. İyi para kazandım. Sonra kendi işimi kurdum. Şimdi gördüğün gibi dert tasa yok, çok şükür yaşıyoruz. 

- Ne güzel hikayeymiş abi ya, valla çok ilginç..

- Yani demek istediğim. Özgürce karar ver. İstediğini yap. Kimsenin seni zorlamasına izin verme. Yapmak istemiyorsan yapma. Bekle. Fırsatlar sana gelecek.

- Anladım abi. Peki kafama birşey takıldı. O çalışmadığın iki sene nasıl geçindin?

- Babam yardım etti. Bir de bizim eski bir araba vardı onu da sattık. Zaten pek kullanmıyorduk.

- Anladım... Yaş kaçtı o zamanlar..

- 29

- Anladım abi.. Seni dinleyen kafamı sikeyim...


Diyalog gerçek dışı. En azından ben bire bir bunu yaşamadım. Benzerlerini yaşadım, bunun aynısını da aranızda yaşayan olmuştur. Bu zenginlerin nasihat vermesinden, "akışına bırak dostum, özgür ol" temalı tavsiyelerinden tiksiniyorum artık. Babamdan para almayı 15 yaşımda bıraktım, elin adamı gelip bana aylarca para kazanmadan yaşamamı, böyle daha mutlu olacağımı tavsiye ediyor. Ukalalık mı salaklık mı bilemiyorum. Bunlara bu konuşma özgürlüğünü kim veriyor amk???


5 yorum:

Adsız dedi ki...

abi tam tersini yapanlar daha kötü ya , bu tipler gene moral veriyor.

"koskoca İstanbul'da iş bulamıyonuz , maksadınız çalışmamak , limon satarım gene parasız kalmam"

diyenlerden daha iyidir.

Adsız dedi ki...

evden çıkarken, "paran var mı?" sorusuna "hayır yok" yerine, seri şekilde "var var" diyen, tam kapıyı kapatacakken,"şunu da al bulunsun, lazım olur" baba sıcaklığıyla karşılaşmış bir çocuktu...
parayı utana sıkıla alırken, paraya bakmıyormuş gibi yapan...
"valla param var yaaa" sahtekarlığına sığınmakta ısrar eden çulsuz...
içten içe "ulan baba ne kadar anlayışlısın, sağol be ya" sessizliğinde sevinen bir çocuktu...
yine çocuk...

Gürkan Genç dedi ki...

1- Öncelikle Gürkan Genç Tav Holding'de çalışıyordu zam yapmadığından değil. Patronu ile anlaşamadığından 2 senelik işinden istifa etti

2- İstifa ettikten 2 ay sonra 3 arkadaşı ile ortak italyan restoranı açtı. Restoranı Banka rkedileri ile açıp. 3 sene içinde borçlarını ödedi.

3- Dükkanını sattıktan sonra. 1 Hafta Karadenizde 1 haftada Egede gezdikten sonra. Kendi imkan ve olanakları ile Japonya'ya gitti

4 - Döndükten sonra yüzlerce sunum verdi

5 - İnternet sayfasına düzenli paylasımlar yaparak milyonlar aulasıp. Internet sayfası uzerınden gelır etmeye basladı

6 - Şuanda Hem dünyayı geziyor hem paylasımları ıle yanı emeğinin karsılıgında hayatını sürdüyor..

Gözlerinden operim bir dahaki sefere dikkatli dinle beni!!

Gürkan Genç



Hadi öperim

Sevgiler

Gürkan Genç

kutay dedi ki...

son yorumdan da anlaşıldığı gibi; yazıda geçen olayla Gürkan Genç'in alakası yoktur... Bunu da en iyi Gürkan Genç bilir. Severek takip ettiğim, hatta örnek aldığım bir işi başardığı için büyük saygım vardı, insanlar onu daha çok takip etsin diye, yazının altına linkini koymuştum, kaldırdım

Adsız dedi ki...

Bi de şey var , "kardeşim ne kppsi , ne devleti , devlette nereye kadar ilerleyebilirsin , özel sektörde önün açık , ilerleyebilirsin"

"be amın oğlu nereye ilerliyorsun özel sektörde , ayrıca neden bu kariyer şartlamaları , trilyonlarla oynatma sevdaları , ben 60-70 lerdeki Türk romanlarındaki adamlar misali 8-17 çalışıp , cuma'dan p.tesi şehir dışına tatile gidip , kıt kanaat geçinmek istiyorum size ne amk"


bu aradaaaaaa :




"milyonlara ulaşıp" tan sonrasını okumadım..