Pazartesi, Ocak 20

İki Oyun


Yargıtay kararı onadı, gündem yine "Şike davası" oldu.

Renk ayırmadan herkes bir şeyler yazıyor, çiziyor. Fakat herkes rengine göre yazıp çiziyor. Fırsatçılığın dibine vuran kesim de çok fazla, bilinçsizce sahiplerinin peşinden koşanlar da... 4 Temmuz günü Ekşi Sözlük'e yazılan boş ve cahil içerikli enrty'den çıkan "Büyük resim" aslında büyük palavra olsa da, bir büyük resim olduğu ve herkesin ıskaladığı ortada. Iskalanıyor, çünkü kimsenin meselesi işin o kısmıyla ilgili değil. Körü körüne savaş, laf sokmalar, güç gösterileri, güzel geliyor herkese. Böylece herkes kendini masum gösterip, karşı tarafın tüm hatlarıyla suçlu olduğuna daha kolay inanıyor.

Bu 3 Temmuz hakkında çok yazmak istemiyorum. Çünkü en çok Galatasaraylı arkadaşlarım tepki gösteriyor bana. Hatta bunu yaparken Galatasaraylılık ölçer çıkarıyorlar. Galatasaraylı olmanın en önemli şartlarından biri; "Fenerbahçe şike yaptı, hepsi cezalandırılması ve geri kalan hiçbir şey önemki değil" demek. Bunun en ufak şekilde dışına çıkarsan yandın. 

Bu arada Fenerbahçelileri de tatmin etmek mümkün değil. Sonuçta, Ebru Köksaldı ve Tamer Bağlan okuyup, kongrede "Son Kale" edebiyatı yapanlara ne anlatabilirsin ki...??

Eğer bu dava sürecinde biraz aklıselim kaldıysanız veya "Abi senelerdir burada ne oluyor, kim haklı, neler yaşanıyor karıştrdım artık" diyerek bir kararsızlığa düşüyorsanız - ki bu ortamda gayet mümkün- bildiğiniz bütün her şeyi unutun. Tarafınızı seçmek için, daha doğrusu kimin doğru söylediğini ve tutarlı olduğunu anlamak için 3 Temmuz'dan biraz geriye gidin, cevabı bulmanız kolaylaşacak.

6222 çıkarken "Futbol Ailesi"ne mensup olanların verdiği demeçlere bakın. O yasanın çıkmasını isteyenler, yasadan fırsat kollayanlar bir tarafta; "bu yasa sancılar doğurur" diyenleri diğer tarafa alın. Sonra bugün söylenenlere bir daha bakın. Kimler neler diyor bu sefer?

Aslında hikaye çok basit... Top var, saha var, oyun var, formalılar var. Bir de oyun çizgilerinin dışında kravatlıların oynadığı bir oyun  daha var. Siz kimlerin oyununu izlemeyi seçiyorsunuz?

Hiç yorum yok: