Pazar, Ocak 5

Biji Göztepe







Bu ülkeyi anlamak ne kadar zorsa, bu ülkenin tribünlerini anlamak ondan iki kat daha zor. Şimdi dünyanın sayılı sosyal bilimcilerini getirsen bu fotoğrafı göstersen, sayfalar dolusu yazı çıkar. Tartışmalar alevlenir, şu olur bu olur.

Fotoğrafı çekenlere sorsan belki "Devreye önde girmiştik biz de makarasına yaptık" diyecekler. Veya "tribünde o dönem çok pis kavgalar vardı, yönetimin adamları aramıza giriyordu biz de birlik mesajı verelim istedik" diyecekler. Sallıyorum tabi, nasıl olduğuna dair hiç bir bilgim yok. Ülkücüler Türkiye'de her yerde var, stadyumlarda da kendilerini gösterirler. Göztepe'nin de bir "Biji Göztepe" olgusu var. İkisi bir araya gelmiş işte. 

4 sene tribüne giden adam, 4 sene üniversite okuyandan daha iyi toplum gözlemi yapar. İkisini de yaptığım için kıyasın doğruluğundan eminim. Ama yine de şu fotoğraf....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çantasında nutuk taşıyan Che'nin de resmi var.

Adsız dedi ki...

ben de tam aksine çok fazla anlam yüklediğimizi düşünüyorum bu konuda tribünlere. bizim tribünlerin %99'u faşist oğlu faşisttir. Diğerleri de azınlık bir grup işte siyasalcı gençler falan..