Pazartesi, Ocak 6

Zodiac



Bir Seven değil...

Ama yine de uzun süresi boyunca ekrana bakıp, merakla takipte kalabiliyorsun. Sıkılmıyorsun. Böyle bulmaca tarzı filmleri seviyorum. Çok fazla izlemişimdir. Artık kafa hinliğe o kadar çok alışmış ki, katili tahmin ederken sürekli ters köşe yakalamaya çalışıp, en alakasız adamların üzerine gitmeye alışmışız. Bu filmde olay tam tersi. Ters köşe bekleyen ters köşeye yatıyor.

Senaryonun güzelliği de burada. Gerçek bir hikaye olduğundan yola çıkarsak, görevleri suçluları yakalamak olanlar, suçluyu görmemek için binbir takla atıyor adeta. Dışarıdan biri olaya daha farklı açıdan yaklaşınca sorunu çözüyor ama bu sefer de inandıramıyor.

ABD'nin hukuk sistemi baştan sona bir oyun. Kuralları var, o kurallar içinde bir şey yapmak zorundasın. Yani suçlu veya suçsuz olman önemli değil. Mesela bazen jüriyi ikna etmen yeterli oluyor. Delil olayına, işin bulmaca çzöme kısmına o kadar kaptırmışlar ki Nerdeyse "Ben katilim-hırsızım" desen, kanıt yok diye seni salıverecekler.

Türkiye'de yaşayan birinin  de Amerika'nın hukuk sistemini eleştirmesi ironik oldu.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Futbol ve sinema yorumlarınızı beğenerek okuyorum. Zodiac filmini izlediğinizi görünce benzer temada bir film tavsiyesinde bulunmak istedim.İzlemediyseniz Memories of murder filmini kuvvetle tavsiye ederim. En azından bir yazı yazmak için çok iyi malzeme verecektir.

İyi Akşamlar

Cihangir ALİM

kutay dedi ki...

Teşekkürler, böyle tavsiyleri dikkate alıyorum, yazdım kenara (hatta imdb'ye baktım, puanları pek önemsemesem de 8.1 ilgimi çekti)