Perşembe, Şubat 6

Baştan Sona Falso




"Teneke kupa da olsa takımlar oynamalı, Türkiye Kupası bir değerse her takım bunu ciddiye almalı."

Bir kere sen "teneke kupa" diyerek kupanın değerini sen küçültüyorsun. Amatör takımları almıyorsun ve sonra çıkıp "takımlar oynamalı" diyorsun. Zayıf takımların final oynama şansını azaltan grup sistemiyle gereksiz formalite maçlarına imkan doğuruyorsun, yine kupanın değerini azaltıyorsun. Ondan sonra da ciddiyet bekliyorsun.

"Takımların hangi kadrolarla sahaya çıkacakları ve kimleri oynatacakları kendilerinin bileceği iş, buna karışamayız"

Yok bir de karış, 11'leri de sen belirle...

 "Yabancı kısıtlaması yeni sezonda aynen devam edecektir. Ancak değiştirilmesi isteniyorsa 18 Süper Lig kulübünün imza vermesi gerekiyor. Bir eksik bile olsa Tahkim Kurulu yolu açılır ve istenilen hedefe varılmaz"

Bundan sonra; verilen kararları 18 kulüp anlaşırsa değiştirebiliyor mu?

 "Biz bu küfür cezası kararımızdan dönmeyeceğiz. Kulüpler ve taraftarlar için zor olacak ama bundan dönüş yok. Üç saniye bile küfür olsa ceza gelecek"

Bu açıklamadan 2 saat sonra Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'ye verilen cezayı kaldırdı.  Gerçekten dönüş yokmuş.


 "Sarı kart sisteminde önümüzdeki sezonda değişiklik planlıyoruz. Fransa Ligue 1'deki uygulamayı yapabiliriz. Ya da, örneğin dördüncü sarı kartına ulaşan futbolcu takip eden ilk resmi maçta değil de, takip eden sonraki iki resmi maçtan birinde cezalı olsun. Böylece uzun yıllardır tartıştığımız derbi maçlardan önce bilerek kart görüp cezalı duruma düşme durumunu önlemiş oluruz"

Fransa Ligi'ndeki uygulamayı bilmiyorum da, "iki resmi maçtan biri" nedir, engellemek istediğin şeyi nasıl önlemiş oluyorsun? Mesela şampiyonluk yarışında 2 takım var, bir takım da adaylardan birine rakip oluyor. Cezalı oyuncuyu orada oynatıp bir sonrakinde oynatmazsa, "teşvik,şike" vs muhabbetlerinin önüne nasıl geçeceksin? İnanılmaz bir şey...


TFF yönetimlerinin keyfi uygulamalarına, çifte standartlarına alıştık. Bunları son 20 senedir defalarca gördük. Ama plansız, sadece karşısındakilere muhalefet olmak için ve değişiklik yapmış olmak için var olanı da bozmaya heves duyan başka bir yönetim görmedim, varsa da hatırlamıyorum.


Hiç yorum yok: