Cuma, Şubat 7

Tarihin En İyi Maçlarından Biri


Böyle maçları seviyorum. Şampiyonluk yarışındasın, artık telafisi olmayan haftalara girmişsin, en yakın rakibinle deplasmanda oynuyorsun,  rakibin neredeyse tek kale oynuyor, ama o cehennem ortmaından galibiyetle çıkıyorsun. Muhteşem olay.

İtalya Ligi'nin dünyanın en iyi ligi olduğu zamanlarda; 1990-91 sezonunda Sampdoria, şampiyonluğa giderken 3 puan gerisindeki Inter'e konuk oluyor. Milano'daki maçta Inter inanılmaz oynuyor. Kaleye 24 şut çekiyor ama Pagliuca'yı geçemiyor. Klinsmann'ın bir golü geçer kazanmıyor, Mathaus penaltıyı atamıyor, boş kalelere top girmiyor, olmayınca olmuyor.

Mancini ile Bergomi devrenin sonunda kavga edip kırmızı kart görüyorlar. Inter tribünleri o anda alevleniyor. Sahaya atılan maddelerden biri Bergomi'ye isabet ediyor. İkinci yarıda Sampdoria'nın golleri gelince Inter taraftarı iyice çıldırıyor ve Pagliuca'nın bulunduğu kalenin arkasından yağmura başlıyor. Dossena ve Vialli atıyor,  Lombardo esiyor, Sampdoria da şampiyon oluyor. Bu 90 dakika da futbol tarihinin en güzel maçlarından biri olarak tarihe geçiyor.

Tost makinasıyla çekilmiş olsa da;

MAÇIN TAMAMI

1 yorum:

Adsız dedi ki...

böyle bir maç arıyorsan çok uzağa gitmene gerek yok. 96 yılında oynanan trabzonspor-fenerbahçe maçına bakabilirsin.