Salı, Şubat 4

Gözden Kaçmasın



Maçın görünmeyen yıldızı için iki satır yazı yazmak istedim, hiçbir sitede düzgün fotoğrafını bulamadım.

Ne Sneijder, ne Melo... Onlar zaten alışılmış oyunlarını ortaya koydu ama Hakan Balta, Bursaspor maçında muhteşem top oynadı. Hemen gaza gelip topçu övmek istemiyorum ama son 2 senede Hakan'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. 2 sene önce Erzurum'da oynanan Süper Kupa maçında harika top oynamıştı. Sol beke istenen Carlinhos'u bile unutturmuştu. Hemen ertesinde Kasımpaşa maçı vardı ve yine müthişti, o maç özelinde "içine Maicon kaçmış" diyorduk ki, sık sık sakatlanmaya başladı. Sezonun ikinci yarısında hiç yoktu. Oynamadığı ve hatta oynadığı her dönemde eleştirildi, ki aslında eleştirildiği zamanların çoğunda da kötüydü. Ama önyargıyla yaşayan bir kitleye sahip olduğumuz için, iyi dönemleri de göz ardı edildi.

İlk yarının sonundaki Erciyes deplasmanında da çok iyiydi, Bursa maçında da devam etti. Yeni sistem belki de en çok ona yaradı. Sırf sol ayaklı olduğu için bek oynaması, onun gibi ağır bir adamı seneler boyunca taraftar önüne yem etti. Belki de düzgün ayağı ve oyun aklıyla sahanın kenarlarında değil de orta kısımımlarında daha başarılı olabilir. Hagi ve Rijkaard'ın Hakan üzerindeki bu tarz denemeleri, kötü sonuçlar nedeniyle kısa sürdü. Bakalım bu sefer Mancini aynı şekilde devam edecek mi?

Bu arada Balta'dan bahsetmişken, Sabri'nin de 2009-10'dan sonra en iyi sezonunu geçirdiğini düşünüyorum. O da önyargılar nedeniyle atlanan isimlerden biri...


1 yorum:

Dt dedi ki...

Hakan'ın geldiği ilk sezon performansıyla -Bursaspor maçı hariç- son dönem performansı arasında büyük fark var. Söylediklerine katılıyorum çünkü sırf sol ayaklı diye kanatlarda oynaması gerekmez bir oyuncunun. Daha önceki denemelerde takım dinamiği buna uygun değildi fakat şu an ayağa paslarla, kanat değiştirerek ve uzun toplarla (kısacası her açıdan) ileri çıkabilen bir takımın içinde isabetli pas atabilen bir oyuncunun olması, özellikle 6 yabancı saçmalığında çok önemli bir artı. Bence Telles bekleneni verebilirse onun da ağır kalmak adına bir sıkıntısı olmayacak ve daha rahat toparlayacaktır.