Çarşamba, Nisan 27

Happy-Go-Lucky


İngilizler yapamıyor hacı. Olmuyor yani. IMDB notlarına çok önem vermem (önemli olan derse ilginiz) ama bu film IMDB'de bile 7.0 oy almış. O kadar vasat bir film, küsüratı bile yok. 6.9 değil, 7.3 değil. 7.0

İzlemek zordu. Küçük kız kardeş ilgi çekiciydi ama o da çok az süre aldı (Filmdeki karaktere basketbolcu muamelesi yapmak).

Netice olarak şunu söylüyorum; boş vaktiniz çoksa izleyin; fazla vakit ayıramıyorsanız hiç ilişmeyin, "festival filmi hafız, görelim" demeyin. Filmden tek güzel dialog var; o da çok güzel değil zaten, ama yazalım:

- Sen satanist misin?
- Tam tersi..
- Papa'sın yani, ehhehe
- O ikisi aynı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Film hakkındaki yorumunuza bodoslomadan, daha ilk "ingilizler yapamıyor hacı" cümlesinden karşıyım :) Müzik alemindeki kadar olmasa da, ingilizlerin sinema camiasında kendilerine has bir ağırlığı olduğu kanısındayım.

Öte yandan, Mike Leigh sevdiğimiz bir abidir. Ki Happy-Go-Lucky de, enteresan ve hoş bir filmidir bu abimizin. Yorumunuzda katıldığım tek nokta, "izlemek zordu" kismi. Evet, izlemesi zor, pek de alışılmadık bir film bu. Ama bizi her zorlayan şeye yaptığımız gibi bunu da tukaka ilan etmeden iğneyi biraz da kendimize batıralım derim.

Kabul, hiç de sevimli bulmadığım, hatta antipatik insanları anlatıyor Happy-Go-Lucky. Izleyeli rahat 2 yil olmustur ama Sally Hawkins'in o gicik insani canlandiran etkileyici performansi hala hafizamda. Itiraf edeyim, film bitince ilk tepkim "ne la bu uyuz tipler, amma gicik filmmis" olmustu. Ama uzerine uzun uzun dusunce, filmden cok hoslandigimi farkettim. Neyse, lafi gereginden cok uzattim, naçizane fikrim, filmin biraz caba gerektirdigi ve izleyeni zorladigi. Ama bir kere cabalayinca bunun karsiligini da fazlasiyla verdigi... Ben zora gelemem, ugrastirmayan, eglencelik filmlerden hoslanirim diyorsaniz uzak durmakta fayda var...

(bu arada, genel begeniye hitap etmeyen filmler için 7, hayli yuksek bir not sayilabilir. 8 süperdir, 9 dadindan yenmez demektir.)

Enes dedi ki...

IMDB notu 7'dir. Çünkü filmi çeken adam çok çok iyi filmler çekmiştir. Hatta izlediğim son filmi de çok iyiydi Ömrümüzden Bir Sene.

Mike Leigh'in diğer filmlerini izleyenler onun bu filmdeki izini de görüyor. Bu yüzden ama sen asıl RottenTomatoes sinema eleştirmenlerinin notuna bak. %93 evet %93.