Pazar, Nisan 10

Pop Star Barcelona

Justin Bieber'ı idmana çıkartan Real Madrid olsaydı neler yazılırdı, neler denirdi?

Aslında sadece yukarıdaki cümleyi yazmak yeterli olabilirdi ama biraz daha açalım. Sözde Real Madrid, pop ikonlarının kulübüdür, hatta şirkettir, belki de sirktir. Futbolcu değil popstar yetiştirir. Barcelona ise Nou Camp'ı La Masia'sı ve Cruyyf'u ile sadece futbol düşünen, futbolu seven bir spor kulübüdür. Sporun saf halini yaşatır topraklarında.

Bu fotoğraftaki Krkiç değil de Canales olsaydı şu an Real Madrid'in sirkliğinden girilir, Beckham'ın forma satışlarına kadar uzanılırdı. Şimdi, "Barcelona her alanda gençlere örnek oluyor ehehe"den daha fazlası yok. İmaj herşeydir, gerisi kolay unutulur.

Aslında en büyük zararı gören Krkiç, sebebi de bu fotoğraf. Yazıktır, günahtır. İnsan kendi futbolcusunu bu halde görmek istemez, Florya'dan ırak olsun, sevmediğim Servet bile bu kadar ezilmesin. Zaten Türkü Baba, böyle durmaz, yanında böyle duran biri olursa tokatlar bile. Krkiç, sanki bir Umut Sarıkaya karakteri gibi duruyor. Kaybetmiş, mahvomuş, ezilmiş, sinmiş.

Bieber'ın neden sevilmediğinin de en büyük örneği burada. O hal-tavır ne, o parmak ne? Sanki Justin Timberlake. Sokağa çıksa elinden çikolatasını alacağın adam, Barcelona topçusuna Amerikan filmlerine yapılan dublaj ağzıyla "adamım burada beni boşverin ona dikkat edin" der gibi hareket yapıyor.

Sen kimsin lan, diyeceğiz de Barcelona ile idmana çıktı, artık laf da söyletmezler. O artık "Katalan halkının haklı direnişine futbol topu aracılığıyla destek olan Barcelona FC ordusunun altyapısından çıkan, Total Futbol'u zihnine kazıyan bir futbol yeteneği"

Oysa, ona Viva Catalan desen Jennifier Lopez'in son şarkısı zanneder.

3 yorum:

Kayrakli dedi ki...

bunu yollıcaksın behzat ç.ye ancak orada akıllanır :)

Adsız dedi ki...

herkes bir scottie pippen degil sonucta, bakiniz 2011 all star'da bieber'e koydugu blok.

Adsız dedi ki...

böyle yazılara hiç yorum da gelmez katalan camiadan!