Salı, Nisan 19

Kartalspor 2 - 0 Akhisar Bld.


Bu maçın kritik bir maç olacağı sezonun ikinci yarısının başından beri belliydi. Ama 2 hafta önce alınan sonuçlar işleri daha da karıştırmıştı. Kartalspor, Gaziantep BB Spor'a yenilirken, Akhisar da aynı saatlerde Altay'ı mağlup ediyordu. Herkesin "düşer" gözüyle baktığı Manisa temsilcisi çok büyük avantaj yakalıyordu. Kartalspor'un o günden gözüken tek avantajı Akhisar ve Altay ile oynayacak olmasıydı.

Kartalspor kendi işini kendi halledecek. Akhisar için aynı şeyi demek mümkün değil. Çünkü maç yapmayacağı bir hafta olacak. O nedenle dünkü maçı kazanmak veya Kartalspor'u kazandırmamak onlar için çok önemliydi. Sezonun ortasında Denizlispor gibi şampiyonluk hedefleyen bir takımdan gelen Hamza Hamzaoğlu'nun en büyük artısı bu final maçlarını iyi sonuçlarla geçirmesiydi. Bu da maç öncesi Akhisar'ın en güvendiği konuydu. Kadrosuna bakınca bu maçları, bu tansiyonu yaşamış oyuncu pek göremiyoruz.

Kartalspor ise ilçenin, belediyenin, taraftarın desteğini almış. Sezon başında oluşan sonuçlar topçuların özgüvenini kaybetmesine neden olmuştu. Korukır hocanın gelişi takıma biraz olsun güven verse de tehlike hala ilçe sınırları içinde dolaşıyordu. Bunun getirisi bilet fiyatlarının 1 TL'ye kadar düşmesine oluyordu. Bu sayede maçtan yarım saat önce stadın önünde olan ben, bilet bulamıyordum.

Neyse ki yaptığım bir kurnazlıkla içeri girme şansını yakaladım. Girdiğim yer Potokol Tribünü'ydü Daha önce de stadın o noktasında maç izlemiştim ama ilk defa böyle bir atmosfer görüyordum. CHP'li belediyenin bütün ilçe teşkilatı oradaydı. Tabi partinin de. Kadın kolları, gençlik kolları.. hepsi kol kola maç izliyordu. Zor zamanda takıma sahip çıkmak mı yoksa başarı gelirse nemalanma fırsatını yakalamak mı bunu ilerleyen zamanlar gösterecek.

Maça Kartalspor çok istekli başladı. Bunu da 90 dakikaya yaydı zaten. Daha önceleri pozisyon bulmak için gol yemeyi bekleyen takım, bu maçta ilk 10 dakikada 2 gol fırsatı yakaladı, değerlendiremedi. Devre boyunca yakalanan önemli fırsatlar vardı. Ama Erhan'ın beceriksizlği, Savaş'ın bencillliği, Önder'in şanssızlığı gol görmemizi engelledi.

İkinci yarı yine aynı hızda başladı. Bu sefer gol geldi. Sahanın Kartalspor adına en kötüsü Savaş Esen, Kartalspor için sezonun en önemli golünü attı. Bu dakikadan sonra ev sahibi takım ataklarını kesti. Rakip de Kartalspor alanına yığıldı. Engin Korukır, ön tarafta güçlü - mücadeleci Önder'i, hızlı Savaş'ı ve top tutabilen Erhan'ı bırakıp, savunma ile orta sahanın arasını kısalttı. Oyuncu değişiklikleriyle de orta sahayı kalabalıklaştırmak istedi. Bunun için Tolga Çavdar'ı ve Süper Lig kariyeri bulunan Caner Celep'i oyuna aldı. Tolga'dan beklenen verim alındı ama devre arası transferi olan Caner yine hayal kırıklığı yarattı.

Bu baskın dakikalarda sahneye iki isim çıktı. Semih Kaya ve kaleci Kaya Tarakçı. Oysa Semih ilk yarıda gelişen nadir Akhisar atakları karşısında çok kötüydü. Kartalspor'un baskın oynadığı anlarda Semih Kaya savunmada büyük hatalar yapıyor. Geniş alan savunmacısı değil. Biraz sakarlık var. Çok da heyecanlı ve bu nedenle hata da yapıyor. Ama savunma daralınca Semih'ten uçan kaçan kurtulmuyor. Her topa vuuyor, her pozisyona başarılı hamleler yapıyor.

Kaleci Kaya ise, sezonun Kartalspor adına en iyisi. Bu sene çok iyi oynadığı kaçıncı maç artık. Kartalspor'u oyunda tutan kisi o oldu. Bu sayede Kartalspor son dakikalarda korkulu bir rüya görmedi. 84'te Erhan atınca fark 2 oldu ve maç iyice koptu.

Türk futbolunun eyyamcı hakemlerinden Bülent Yıldırım, bu dakikadan sonra yine sahneye çıktı ve Akhisar lehine bir penaltı verdi. Sezonun yıldızı Kaya, bu topu da kurtardı. Kartalspor, ihtiyacı olan puanları da kazanmış oldu.

Maç 2-0 olduktan sonra ve bitime dakikalar kalmışken sahaya yabancı maddeler atan Kartalspor tarafatarı kimseye zarar vermedi ama belki de kendi takımına zarar vermiş olacak. 2 hafta sonra Giresunspor maçında saha kapanırsa Kartalspor büyük sıkıntı çekecektir.

Akhisar'dan biraz bahsetmek lazım. Tanıdğımız oyuncular pek yok. Düşük bütçeyle düşük kaliteli bir kadro. Oyuncuların tipleri amatör küme topçuları gibi. Boş zamanında başka işlerle uğraşan ve boş zamanında futbol oynayan insanlar gibiler. Hatta futbol oynamayı çok seven işin keyfini yaşamak isteyen futbolcular gibiler. Ama bu sonuç onları keyiflendirmeyecek. Şu anda maç fazlasına rağmen Kartalspor'un 1, Güngören'in 2 puan gerisinde yer alıyorlar.

Kartalspor'un 1 iç saha maçı kaldı, 33.hafta Giresunspor maçı. Play-Off nerede yapılır henüz belli değil, o yüzden belki de bu sezon son Bank Asya maçımızı Kartal Stadı'nda izlemiş olabiliriz. Bakalım seneye Kartalspor hangi ligde olacak?

1 yorum:

ozdemirmusta dedi ki...

kartal kümeye! bunu aylar once soyledim. ben topu biliyorum arkadaş. giresun 4te 4 yaptı. 33. hafta elimizde karanfillerle bye bye kartal demeye geliyoruz