Pazar, Nisan 24

Bizim Mahallede Yarış


Orta okul ve lise yıllarında, dersten sıkıldığımız anlarda defterlerin bir kenarına kendi çapımızda Formula 1 pistleri çizerdik. Türkiye'ye gelirse nasıl bir pistte yapılırdı? Herkes kafasında bir tarz belirlerken ben Monte Carlo tarzı bir pist hayali kuruyordum. Bağdat Caddesi ve Sahil Yolu'nda yapılan bir yarış. Küçüktük daha.

Formula 1 Türkiye'ye geldi. Artık hiç ilgimi çekmiyordu. Biz orta okuldayken seviyorduk ama artık hiç ilgi çekici değildi, heyacanı yoktu.

Lise yıllarından sevdiğimiz bir diğer spor dalı ise bisikletti. Ama hiç bir zaman bir bisiklet yarışı için etap, tur, parkur belirlemek aklımızdan geçmedi.

Formula 1 ile Türkiye arasındaki iplerin kopma noktasına geldiği bu günlerde, dünyanın belki de tek kıtalararası bisiklet turu Bağdat Caddesi'nden geçti. Caddebostan Migros'tan aşağıya doğru süzüldüler. Sahil Yolu'ndaki meşhur S virajından döndüler. Suadiye'de finişe girdiler. Güzel oldu. Gerçi ben uyuyordum o dakikalarda ama olsun.

Etabın son anları burada.

2 yorum:

muyek dedi ki...

valla kutay hic de iyi olmadi, trafik alt ust oldu, yolda ambulans bile gidemedi diyim ben sana, butun trafik minibus yoluna yonlendi ve kitlendi, malesefki boyle organizasyonlar Istanbulda olmuyor , cok genis yollarimiz , bu kadar insan ve araba yukumuz olmasaydi belki olurdu.

kutay dedi ki...

valla o tarafını bılmıyorum.. keşke ona göre önlemler alınsaydı da herkesin hoşuna gitseydi, kimse mağdur olmasaydı.. televızyondan izlerken çok hoş oluyordu..)