Çarşamba, Ağustos 24

Av Mevsimi


Son dönemde izlediğimiz Yavuz Turgul filmlerinden farkı yok. Yine aynı şeyleri söyleyeceğiz. Ya da en iyisi es geçelim. 1990 öncesi Yavuz Turgul'a saygımız var ne de olsa. Çiçek Abbas, Züğürt Ağa, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni.. Bunların hepsinin anısı var.

Bir de şu var; daha önce Kabadayı'da gördüğümüz gibi yine oyuncular çok iyi. Bu da yönetmenin başarısıdır. Cem Yılmaz iyidi, Okan Yalabık gibi hiç sevemediğim bir adama bile ısındım. Melisa Sözen ne yapsa hoşumuza gider.Çetin Tekindor müthiş. Şener Şen zaten Şener Şen.

Polisiye bir film izliyorsunuz ve olayı filmin ortalarında çözüyorsunuz. Can sıkıcı.

Filmin en güzel sahnesi budur. Herkes zaten çok beğendi. "Ay ne güzel Karadeniz türküsü" falan. Ama benim beğenmemin nedeni biraz daha başka. İdris, birkaç saat önce eski karısıyla, sevdiği kadınla, çocuklarının annesiyle kavga ediyor. Bir adam için ne kadar can sıkıcı bir durum. Karısından son duyduğu laf: "senden adam olmaz." Fakat ondan sonra, akşam oluyor, çıkıyor ortaya, insanları eğlendirmeye çalışıyor. Kendi sıkıntısını bir kenara bırakıyor. Ortamda birliktelik sağlıyor, kendini tüm sıkıntısına rağmen soyutlamıyor.

İdris'de biraz Altan'lık, Asiye'de biraz Ayla'lık var; veya yok sadece bana öyle geliyor. Ama şu bir gerçek bundan sonra Cem Yılmaz ne yapsa biz böyle kıyaslar yapacağız.

Hiç yorum yok: