Perşembe, Ağustos 25

İflas


Fenerbahçe'nin sıkıntısı, Aziz Yıldırım'ın tutuklanması, Korcan-Emenike-Sezer-Uğur Uçar, yeni TFF başkanı, hukuk kurulu, etik kurulu, Savcı Mehmet Berk, Metris, UEFA, spor mahkemeleri, sporda şiddet yasası, Fenerbahçe'nin Avrupa'dan ihracı, uefabanturkey, Calciopoli, ama Zalad, üfleyerek sönen ateş, Mehmet Ali Aydınlar, PFDK, yayıncı kuruluş, Play-Off....

Bitti. İlyas Salman'ın Sarı Mercedes filmindeki gibi. Kapıyı bok ettiler. Merecedes'e nasıl binileceğini bilmeyenlerin eseri. Halı saha turnuvası organize edemeyecek olanlar, futbolu yönetmeye kalkıştılar. Bir yerden sonra SOS vermişti bu lig; ama ciddiye alınmadı. 3-4 kişi toplansak daha iyi bir lig organize edebilirdik. Artık ne başı belli ne sonu. Ne amaçlandığı bile belli değil. Üzerindeki şaibe, ortamdaki gerginlik içler acısı. Artık gülerek izliyoruz. Hatta yavaş yavaş ilgi de azalır, izlemeyiz bile. Kendileri çalıp oynasınlar.

Birbirimizi suçlamayalım. Taraftarın da hataları vardır. Taraf olmak bu hatalardan biri değil. Fakat, bu adamlar kadar da hatası yoktur. Takımlarımıza sahip çıktığımız kadar oyuna sahip çıkamadık mesela. Yumruğunu masaya vuran adam istedik. Ortaya bu çıktı. 2000'li yılların Türk futbolunda kravat takarak görev yapan kim varsa, bugün gelinen noktanın baş sorumlusudur. Elinize sağlık.

Not: 4400 adında bir dizi vardı. Bilen bilir. Afişinde; nerede olduğunu anlamaya çalışan insanlar vardı. Bulundukları yerlere yabancı insanlar. Yukarıdaki fotoğraf onu anımsatıyor. Yeşil sahaya inince nerede olduğunu şaşıran adamlar. Futbola yabancı olanlar. Sahaya çıktıkları zaman, öylesine, boş bakınıyorlar. Bu adamlar son 10 senenin baş adamları. Bugünkü duruma iyi bile diyebiliriz. Ucuz yırttık. En azından hala derbi tarihlerini merak ediyoruz.

Hiç yorum yok: