Perşembe, Ağustos 11

3 Euro Yeter mi?


Javi Poves. Düne kadar tanımıyordum. Belki başkaları tanıyordur. Bugün ise artık Ekşi Sözlük'te başlığı var, Twitter'da konuşuluyor, forumlarda tartışılıyor. Çok feyzli bir abimizmiş diyeceğim ama bizden de ufak.

Kendisi 24 yaşında. Futbolu bırakmış. Genç yaşta futbolu bırakanlar listesi çok kabarık değildir ama az-çok da olsa bir liste vardır. Listedekilerin çoğunun derdi sakatlıktı. Bu arkadaşın ise kafası patlamış. Varoluşunu sorgulamış, hayatın anlamını araştırmış, ideallerini düşünmüş.

Diyor ki; "800 dolar yerine 1000 dolar kazansanız ne olur? Bu kadar acı çeken insan olduğunu bilmiyor gibi mi yapacağız? Ben küçükken sevdiğim için futbol oynardım ancak şimdi görüyorum ki futbolda her şey para olmuş ve çürümüş. Bunu görmezden gelemezdim. Yapmamız gereken tek şey bankalara gidip hepsini yakmak ve kafalarını kesmek.Asıl problem insanların sağda mı yoksa solda mı durdukları. Ben hiçbiri değilim. Ben her şeye karşı biriyim. Dünya neyin ne olduğunu biliyor. Afrika'ya, Ortadoğu'ya gidin. Bunun için çok paraya da ihtiyacınız yok. Örneğin ben Türkiye'de bile 3 avroya bir otelde kalmıştım.

Çok ilginç cümleler. Özellikle Türkiye'de 3 avroya kaldığı yeri merak ettim. Ve daha da önemlisi şimdi ne yapacağını, hayatını nasıl kazanacağını. Futbol oynamaktan sıkılan adam bundan sonra sigortacı mı olacak, yoksa devlet memuru mu? Veya 3 euro otelde kalmak yetiyor diye Türkiye'ye mi gelecek? Peki biz ne yapalım? Açıklama heyecanlı, giriş güzel. Ama merak ettiğim bundan sonrası. Hayatını futbol oynarak kazanmaktan daha iyi bir yöntem varsa, hemen göstersin, biz de müridi olalım.

1 yorum:

ugur dedi ki...

Das Kapital'i okuduktan sonra hepimizin içine düştüğü hissiyata düşmüş. Umarım sağlam bir B planı vardır. Yoksa sıkıntısı olcak. Cebinden 50 kuruş çıktı falan diye haber okursak trajikomik olur.