Çarşamba, Ağustos 10

Kanaat önderi

Kutay'ın bu kadar emek verdiği, İtalya'da şike skandalıyla alakalı olarak çoğu kimsenin bilmediği gerçekleri yazdığı yazının üstüne bunu yazmak biraz ona haksızlık, ama dayanamadım. Erman Toroğlu yine Aziz Yıldırım'dan şikayetçi olmuş, şaşırmıyorum, ciddiye aldığım bir adam da değil. Ama savcı için kanaatler soruldu demiş.
***
Ya arkadaş Allah belanızı versin daha neyin kanaati ya.. Erman Toroğlu gibi, bana göre sadece Fenerbahçe taraftarının değil, her yönetimin, her takım taraftarının, özellikle de 3 büyüklerin taraftarlarının nefret ettiği bir adamla, Aziz Yıldırım'la arasında bu kadar husumet varken, gerçek veya yalan ortada Aziz Yıldırım'ın bu adamı Digiturk ve Hürriyet'ten kovdurma girişimi konuşulurken savcının Fenerbahçe şike yapmış mıdır diye Erman Toroğlu'na soru sorması, (kanaatler soruldudan ben bunu anlıyorum) zorla Fenerbahçe'yi suçlu çıkarma çabası gibi geliyor artık. Yani sen savcısın, Erman Toroğlu'na Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığıyla ilgili soru soruyorsun, ya da Aziz Yıldırım'ın hakemleri tehdit edip etmediğiyle ya da bu işleri yapar mı diye soru soruyorsun, düşüncesini soruyorsun. Erman Toroğlu kim ki bu konuya kanaat getirsin ben onu anlamıyorum.
***
- Ben bir saate tesislerde olurum, odama geçicem sonra..
* Abi çıkışta yemek yiyelim, o mevzuyu da konuşuruz.
- Tamam konuşuruz, sen merak etme.
***
Teknik takip diye birşey var. Oradan basına ne sızmışsa, Kuran ayeti gibi kabul görüyor. Yukarıdaki dialogu ben götümden uydurdum. Şike belgesi diye 1 aydır ortaya atılan bütün dialoglar aşağı yukarı bu kadar anlamlı. Zaten komplo teorisine meraklı bir milletiz, bir de Karadeniz kafasıyla birleşince bu müthiş(!) deliller, ligin ikinci yarısından bu yana maruz kaldığımız salak suçlamalar yetmiyormuş gibi, ki bunların hepsi hakemlerle alakalıydı görüyoruz ki bir tane hakem yok olaya adı karışan, bir de yaz boyunca dinledik bu işleri ve artık gerçekten canımdan bezdim. Bu iş bir an önce çözülsün, açıklığa kavuşsun istiyorum.
***
Benim anlayabildiğim kadarıyla basında bizim gördüğümüz delil denen belgelerle, dialoglarla, resimlerle değil Fenerbahçe, hiçbir takımı küme düşürmek mümkün değil. Ha başka şeyler vardır o 26 klasörde bizim bilmediğimiz, kamuoyuna da sunulur bunlar, o zaman paşa paşa 2.ligde de oynanır, nerede oynanırsa oynanır. Ne olacak ulan, Fenerbahçe'den mi vazgeçeceğiz... Ama devletin savcısının yürüttüğü bir operasyonda olur da Fenerbahçe mahkemede aklanmadan küme düşürülmezse, M.Ali Aydınlar Fenerbahçeli olduğu için küme düşüremedi diyenler olacak... Yani herkes hemfikir olacak bu konuda, Fenerbahçe aleyhine ağır deliller olacak, haziran ayında seçilirken herkesin hemfikir olduğu sarı-lacivert Aydınlar'ın içi elvermediye gelecek mevzu belki de, yine bizim kafamız sikilecek.
***
Bıktım, neredesin futbol?

3 yorum:

Serdar Köksal dedi ki...

Biz ne zaman adam oluruz..?
Türkiye Erman Toroğlu gibi yorumculardan kurtulduğu zaman...

Celal Abbas dedi ki...

Yöntemi tasvip etmesemde Bence Aziz Yıldırımın en güzel icraatlarından biriydi Ermanın Dijitürk ve Hürriyetten ayrılması. Ah bir kurtulsak böyle adamlardan.

Birde Böyle adamlardan temizlik operasyonu yapılsa ne güzel olurdu.

Türk futbolu gelişmez tabii ermann gibi yorumcularımız olduğu sürece. Kişiliğini Yorumculuğunu sevmiyorum. bir kere bile programını izlemiyorum. Bazen gözümüze sokulan yorumlarını kaale bile almıyorum.

Adsız dedi ki...

Bu Ermandan ne zaman kurtulacağız.