Çarşamba, Ağustos 17

Semih Kaya, Karşıyaka?


Geçen hafta Can ile konuşurken aklımıza geldi. Daha sonra Twitter üzerinden Uğur ile konuştuk. Uğur, bildiğiniz gibi Florya mezunlarından iyi olanlarının Galatasaray'da oynamasını çok istiyor. Daha doğrusu, yetenekli olanların sırf oynamadıkları için, forma şansı bulamadıkları için kaybolmasını istemiyor. Semih Kaya için de tutumu bu yönde. Galatasaray için vakti geldiğini söylüyor. Bunun için en büyük dayanağı da Semih'in Kartalspor'da geçirdiği günler.

Semih, Kartalspor'da çok iyi bir dönem geçirdi. Ama sadece bir dönem. Ergün Penbe zamanında (sezonun ilk yarısında) çok az süre aldı. Daha sonra Engin Korukır ona formayı verdi. Hakkını yemeyelim, fena da oynamadı. Tribünlerin sevgilisi oldu. Ama zaman zaman hem maç eksiği hem de diğer eksiklikleri göze çarpıyordu. Sonuç olarak Semih, geçen sene 18 maç oynadı. Galatasaray ile irili ufaklı, az-çok toplasan 5 maça anca çıktı. Yani Semih kariyeri boyunca profesyonel olarak 25 maç oynamadı. Bu bence yeterli bir sayı değil. Üstelik, Kartalspor referansı iyi olsa da, zaman zaman bazı maçlarda zorlandığını gördük. Özellikle Kartalspor'un gol aradığı zamanlarda, yani arka hatta çok fazla boş alan kaldığı zaman zorlandığı oldu.

Kısacası Semih Kaya'nın iyi bir takımda tam bir sezon geçirmesi lazım. Yani 1 sezon daha kiralık. Bu takım bana göre Karşıyaka olmalıydı.

Karşıyaka kadro yeniliyor bu sene. Yaklaşık 20 futbolcu takımdan ayrıldı, bir o kadarı da transfer edildi. Gidenler arasında altyapının gururu, Saffet Gurur Yazar da var. Stoper bölgesinde geçen sezon banko oynayan bir isimdi. Yeni takımı Samsunspor oldu. Onun boşalttığı alanı doldurabilecek bir kalitede Semih Kaya.

Üzetelik yeni transferler arasında Erhan Şentürk ve Serdar Eylik gibi yine Florya çıkışlı çocuklar var. Semih'in yabancılık çekmeyeceği bir ortam. Zaten İzmir Bergama doğumlu olan ve Altay altyapısında da oynayan Semih için İzmir, bir zorunlu Anadolu görevi değil evde geçecek bir kamp dönemi.

Öte yandan Karşıyaka camiası da Semih için çok uygun. 2012 yılında, 100.yılda hedef şampiyonluk. Şampiyonluğa oynayacak bir takımda 1 sezon yer almak, Galatasaray öncesi büyük bir deneyim. Üstelik Karşıyaka gibi hem tribünde hem şehirde taraftar desteği ve baskısı hissedecek. Bu da Hamburg maçında Emre Aşık kırmızı kart görünce suratı bembeyaz olan Semih Kaya için faydalı bir deneyim.

Karşıyaka'da durum nedir çok net bilmiyorum. İsterler mi, gerek duyarlar mı bilemem. Terim, Semih'i düşünüyor mu onu da bilmiyorum. Ama benim aklımdan geçen budur. İzmir'de bir sene adama çok şey katar.

Hiç yorum yok: