Salı, Ağustos 16

Kendini Şüpheli Hisseden Lig


1.5 aydır canı burnunda olan Peralta ne yazacak merakla bekliyorum. Ama önce biz karalayalım bir şeyler.

Bir kere; dışarıdan ahkam kesenleri anlamak mümkün değil. Basına yansıyanları es geçmek lazım, güvenmemek lazım. İnsanlar çok rahat "Fenerbahçe küme düşürülmeli/düşürülmeliydi" diyor. Ben bunu diyemiyorum. Yargının gelecekte Fenerbahçe'nin suçsuzluğuna dair alacağı olası bir karar, bugün düşsün diyenleri vicdan azabına uğratmaz mıydı? Bu kadar ciddi bir karar Mehmet Baransu haberlerine dayanarak alınamaz zaten.

Fakat TFF, zaten boka saran durumları iyice bok etti. Tabir bu olmalı, aşağısı kurtarmaz. Şu an Türk Futbolu şaibelidir, kuşkuludur. TFF, karar vermekten aciz bir kurum olduğunu göstermiştir. Bu da bizim TFF'ye neden güvenemeyeceğimizin en büyük kanıtıdır. TFF'ye güvenmiyorsak, onun ligine de itibar etmeyiz.

Çocukluk fotoğraflarım arasında elimde veya ayağımda top olan fotoğraflar var. Mesela maç izlerken çekilmiş bir fotoğrafım yok. Çocukken maç izlemiyorduk. Yani biz bu oyunu oynayarak sevdik. İzlemesek de olur. Aciz TFF'nin liginin bizim futbol sevgimize en ufak bir katkısı yoksa, onun liglerine de çok fazla takılmayız.

TFF niye aciz? Çünkü TFF diyor ki; kendini şüpheli hisseden Avrupa'ya gitmesin. Ortada bir cinayet var, katil var ama katilin kim olduğu bilinmiyor. Polis de 20 küsür dosyayı inceledikten sonra diyor ki, "ortada bir cinayet var ama bizim elimizdeki delliler katili bulmak için yetersiz, bundan sonra herşey aynen devam etsin ama kendini katil olarak hisseden varsa yurt dışına da kaçmasın." Muazzam.

Fenerbahçeliler'in haklı olarak dile getirdikleri bir şey vardı bundan 2-3 hafta önce. Eğer TFF hakkımızda karar verecekse, neye dayanarak vereceğini açıklasın. Doğrudur, haklılık payları vardır. Fakat şimdi aynı şeyi söylemeye bizim hakkımız var. TFF, 26 dosyada ne inceledi, ne gördü daha doğrusu ne görmedi de "herşey aynı" diyebildi, bilelim. Neye dayanarak, bu lig aynen devam ediyor bilelim.

BU kararın, benim tuttuğum takım için bir yararı veya zararı yok. Çok da önemli değil. Fakat benim izlediğim ligin üzerinde her zaman soru işareti olacak. O zaman neden izlediğimizi de sorgulamak gerekecek.

Fenerbahçeliler seviniyor ama bundan sonrası onlar için daha büyük sıkıntı. Yargı devam ettiği müddetçe, her gün ceza alma korkusu yaşayacaklar. Bunun gerginliği, sıkıntısı çok daha büyük olacak onlar için. Kendilerince oluşturdukları 1'e karşı 17'yi asıl bu sezon yaşayacaklar. Deplasmanlarda sıkıntı yaşayacaklar. Tatsız olacak.

En kötüsü, bu ligin üzerinde her zaman bu soruşturmanın gölgesi olacak. Soruşturma sonlanana kadar. Yanı, soruşturma sonlanana kadar bu lig sadece zaman geçirme, ritüeli gerçekleştirme maksatlı olacak. Bir de Lig Tv para kazansın diye.

"Eh sen cümleye FB küme düşsün diynleri anlamıyorum diyerek başladın şimdi TFF niye ceza vermedi diyorsun"

Bağğlayalım o zaman. TFF'nin maksadı, bu ligi temizlemek veya futbolseverlerin kafasındaki soru işaretlerini kaldırmak değilmiş, dün bir kez daha anladık. Maksat, Kulüpler Birliği'nin mutluluğu, koltukların devamı, dekoder satışları.

İşte sırf o yüzden, bu sene ne Lig TV alınır, ne de maça gidilir. Marka değeri, taraftar-müşteri safsatalarının tam ortasındayken bu kara bulutlar çok iyi denk geldi. Zaten işin bu raddeye gelme sebebi de bu kavramlar değil mi? Müşterilerden daha çok para kazanabilmek adına bir yasa çıkarttılar, tribünlerin ruhunu öldürmeye çabaladılar fakat çıkarttıkları yasa kendilerini çıkmaza soktu. Bundan sonra da kendileri çalıp kendileri oynarlar. Ligin üzerindeki şaibe ve soru işareti ortaya kalkana kadar bu ligin aktörlerinden biri olmamaya kararlıyım. Zaten bizi aktör değil müşteri olarak görüyorlardı. Biz bu oyunu oynayarak da severiz veya başka ligleri izleyerek. Allaha şükür tuttuğumuz kulübün 10 küsür branşı var; taraftarlık duygularımızı da oralarda yansıtırız.


4 yorum:

MİNOSET dedi ki...

tezat kere tezat olmuş. laf salatası modaya uyayım bende yazayım demişsin...ha bundan sonra pek sıkıntı duyan olmayacak kafana takma. sırat köprüsü geçilmiştir, burası hala türkiye ise ve bu işin bitmediğini düşünüyorsan hayli safsın...

sin dedi ki...

cok guzel bır yazı olmus,dedıgın seye sonuna kadar katılıyorum,bız bu oyunu oynarak sevdık,ızleyerek degıl

ienginsar dedi ki...

Güzel yazı, aklına sağlık. Gerçekten anlamsız ve kaotik bir lig bekliyor bizi. Aynen bende İspanya/İngiltere ile idare edeceğim.
Okuyupta hala anlamayan dingiller var ben onlara gülüyorum :D Geçen sezonun başı gibi birşey bekliyorlar.

Mehmet Ali dedi ki...

@minoset

bu isi bitti görüyorsan yaniliyorsun...sirf tff´nin götü yemedi diye olay kapanacak degil. hadi tc adaletide baskiya boyun egdi diyelim...peki UEFA yüzde bir ihtimal dahi görse alacaginiz cezayi kestirebiliyormusun???
sahi verecekleri 3-5 yil avrupaya men cezasi, nasil olsa gidince bir halt yiyemiyoruz anamizin liginde oynar gs ye taktikca zevkleniriz diyorsun....