Pazar, Kasım 20

Fenerbahçe 1-0 Eskişehirspor

Bu maçla ilgili gerçekten söyleyecek fazla birşey bulamıyorum, tatsız bir maçtı, takım formsuz, milli maç dönüşü, kazanmak her halükarda iyi. Yavaş ve etkisiz oynuyoruz biraz, tatsızlıkta bunun da payı var. Bence bu pas alışverişi muhabbetini biraz yanlış anlıyoruz. Tamam top bizde olsun, böylece rakibin gol atma şansı ortadan kalkar, ama istediğiniz zaman dikine oynayamıyorsanız traş o pas yüzdesi. Hocamız farkındadır herşeyin, önlemlerini de alacaktır. Seyrantepe'ye 6 puan daha alıp gitmek şahane olur. Birkaç futbolcuyu değerlendireceğim ama önce şu 10dk tribün boşlatma protestosuna değinmek istiyorum.
***
Derbilerde deplasmana alınmıyorum diye tribünü boşaltmak bence son derece saçma bir tepki. Kaldı ki, sadece bu tepkiyi vereceğini söyleyen grup stadı boşalttı, kalanlar maçını izlemeye devam etti benim gibi. Toplu bir hareket olacağına inansaydım, çıkardım ben de. Ama daha bir maç önce migros tribününden kıçını kaldırıp da aşağıya inmeyip kareografinin içine sıçan taraftarlarımız var. Bu olmuşken herkesi 10dakika dışarı çıkmaya davet etmek mantıklı bir protesto yöntemi değildi. Ses getirmeyecek protestoyu yapmak mantıklı olmuyor maalesef.
***
Bekir İrtegün: Bugün takımın en iyisiydi. Hep ilk müdahaleleri yaptı. Trübündeki gerizekalı kızlara ve bazı insanlara antipatik gelebilir ama Bekir İrtegün Yobo'dan sonra takımın en iyi stoperi. Nedir abi Bekir'den isteğiniz, Luciano gibi rövaşatadan gol atıp 3 gol yedirmesi mi? İBB maçında kısa düşen geri pasından sonra, dünyası yıkılıp çöken adamı sevmemek mümkün değil. Takımı önemseyen oyuncularla yola devam etmeliyiz.
Uğur Boral: Fizik olarak eksik, toparlanacak, bu takımın en winner oyuncusu. Ondaki özgüven Alex'de bile olmayabilir.
M.Topuz: Tamam burası Fenerbahçe, Kayseri değil. Ama biraz da hücumda etkili ol be Memedim. Son pasları ya kısa düşüyor, ya gereğinden fazla sert oluyor, ya zamanında atamıyor, ya çok uzun atıyor... Ama mücadelesine birşey dersem ağzım eğilir. Önemli olan da bu.
Emre Belözoğlu: Tribünde bile kendisine tepki gösterenler var, artık kendisine çeki düzen vermeli demeliyim değil mi? Hala GS geçmişinden ötürü transfer etmeseydik diyorum, ama laf da söyletmeyiz. İyi oynuyor, kavga ediyor, mücadele ediyor, ortada ruh gibi dolanan adamlar olsa daha mı iyi olurdu? Umarım hiç olgunlaşmaz, böyle kalmaya devam eder. Olgunlaşırsa futbol oynayamaz bu adam. Biz Hasan Şaş'a Fatih Terim'e atarlandığımız zaman senelerce "abi adam adanalı, sinirli adam, naapsın" tepkisiyle karşılaştık, Emre bu takımın olmazsa olmazıdır. Sarı kartıyla, yan hakeme koşmasıyla, küfürüyle, mücadelesiyle...
Özer Hurmacı: 88de oyuna girdi, ne desem bilmiyorum. Özer olmayacak sanırım, Aykut Kocaman olacak diyorsa boynum kıldan ince ama bence olmayacak.
Bienvenu: Fenerbahçe taraftarının önünde forvet oynamak gerçekten dünyanın en zor işi. İstiyorlar ki, adam topu alsın, iki kişiyi geçsin, topu da 90'a taksın hemen. Adam mücadele ediyor, alıyor veriyor, gol de atıyor, Alex'le de bence uyumları iyi. Daha bismillah 3 maç oynamadan "yok abi Bienvenu ile olmaz bu iş" diyorsun, sonra ligtv spikeri adama laf edince yayıncı kuruluş fenerbahçe düşmanı diyorsun. Sen önce topçuna sahip çık. Şu maçta forvette Torres olsa ne yazardı ki? Adama top atamıyorsun, geriye geliyor pas alışverişine giriyor, boşalttığı alanları dolduramıyorsun. Her neyse Bienvenu bu yüzdeyle oynarsa 15 gol atar, bu adamdan daha fazlasını beklemek de cidden haksızlık.
***
Son olarak: Her maçı kazanın, nasıl oynarsanız oynayın.

Hiç yorum yok: