Çarşamba, Kasım 2

Hotel Madrid




90'larda Türkiye'de büyüdüğümüzden midir nedir, batan ülkelere, kriz içinde olan ülkelere sempatim var. 2000'lerin başından beri gitmek istediğin ülke neresidir diye soranlara hep Arjantin dedim. Son 2-3 senedir İspanya ve Yunanistan cazip geliyor.

Gerçek bir ruh hastalığı. Büyük fırsatlar krizlerden doğar mottosunu çok yanlış anlamışım.

Bu fotoğraflar İspanya'dan. Öfkeliler diye bir grup, bir halk hareketi. Protestolar, isyanlar son ayların gündemi, eylemleri. Madrid'deki ve Barcelona'daki bazı binaları işgal ediyorlar (İspanyol-Katalan binası ayrımı yapmadan).

Hotel Madrid, kullanılmayan bir otel. Öfkeliler işgal etmiş. 2-3 haftadır orada kalıyorlar. Madrid'e gidip, 2-3 hafta kalıp, bir halk hareketinin içinde yer alıp, terk edilmiş bir otelde konaklayıp geri dönmek bile bize yetebilirdi.

Ortaokulda kızlara artistlik olsun diye dinlediğimiz Hotel California artık demode; bundan sonra Hotel Madrid kalbimizde

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ortaokulda Hotel California dinlemek ne kadar romantik geliyorsa, bu yaşta da uyuşturucu bağımlıları, evsizler ve tahta kurularıyla bir hafta bir arada kalmak da şimdi bir o kadar romantik geliyor sanırım.