Cumartesi, Kasım 12

12 Kasım Hatırası


Türk basketbolseverinin Marcus Haislip'i biraz daha sevdiği, hatta çok sevdiği anlardan biri, belki de ilk sıradaki. Bu hareket ona 9 maç ceza olarak yansısa da kalplerdeki yeri daha da büyüdü. Tarih 12 Kasım 2006, yer Abdi İpekçi Spor Salonu

Fenerbahçe'nin Fenerbahçe Ülker adını alıp eski Efes Pilsen'e döndüğü (Ömer Onan, İbrahim, Mirsad, Kambala, Aydın Örs) sezon. Fenerbahçe olduğunu anlamamız için sarı-lacivert çubuklu forma ve Damir Mrsiç'ten başka somut birşey yok.

Zaten o Damir Mrsiç de yenilgiye isyan ediyor, farkı açan Efes Pilsen'e dur diyor. Fenerbahçe farkı eritiyor, maça ortak oluyor. İşte tam da o anda Mirsad herşeyi bok ediyor (Fenerbahçe adına).

Yine Mrsiç'in uzaktan salladığı bir hücum sonrasında delikanlı Mirsad, Haislip'e atarlanıyor. Atarını yaparken Haislip'ın suratına birşeyler yapıyor, tokat desen değil, yumruk desen az sonra göreceğimizin yanında hiç değil. Biraz korkak, biraz çekingen davranıyor Mirsad. Tabi pozisyondaki asıl korkak, Haislip'ten kaçarken Drew Nicholas'a çarpan İbrahim Kutluay oluyor.

Haislip ABD'li. Sessiz sakin bir çocuk olsa da içten içe sokak kültürünü almıştır. Mirsad gibi tek delikanlılığı Hırvatistan maçından sonra NoviPazar'a selamlar diyen bir adam değildir herhalde. İşte o Haislip, fena sallıyor Mirsad'a.

Mirsad'ı ölümden kurtaran ise Kaspars Kambala oluyor. Daha sonraları boksör olacak olan Kambala, o gün sevgi kelebeği, barış elçisi rolünde. Haislip'i çekiyor, Mirsad'ın ömrüne ömür katıyor. Kambala'nın Haislip'i uzaklaştırmasını "aha işte fırsat 1 kişiye karşı 3 kişi dalalım kanka" olarak yorumlayan Semih Erden ve Rasim Başak hemen olay yerine gelse de Prkaçin onları püskürtüyor.

TBL'nin unutulmaz anlarından biri. Üzerinden 5 sene geçti. Gülerek hatırlıyoruz. Karaktelerin birçoğunun artık TBL'de basketbol oynamaması, hatıraları canlandırma adına olaya anlam katıyor. Videonun arkasında çalan müzik ise en az olay kadar komik.

Hiç yorum yok: